Home Forums Nieuw met diabetes diabetes type 2 en slaapapneu, maximaal genieten van de dag ?

diabetes type 2 en slaapapneu, maximaal genieten van de dag ?

Het afgelopen jaar heb ik diabetes type 2 gekregen en heb daarnaast slaapapneu. Voor mijn diabetes 2 slik ik metformine met het advies veel bewegen en gezond eten. Makkelijker gezegd dan gedaan, controle om de 3 maanden worden de nuchtere glucose waarden gemeten. Allereerst komt de acceptatieperiode het werken aan het feit dat je psyche en lichaam moet wennen en werken aan een andere levensstijl. Dat is op zich al heel veel. Daarnaast dagelijks een 1/2 uur bewegen en ook je voedingspatroon wijzigen en veranderen.

Omdat je de glucose waarden nog niet zelf meet is het lastig te ontdekken bij jezelf of je nu een hyper/hypo hebt en bij jezelf te onderkennen te meer omdat je ook overdag apneu klachten hebt. (Iemand ervaring mee) ?

Wanneer beging jezelf met waarden meten ? Vertrouwen is goed, controle is beter ??
Ze blijven redelijk stabiel en ik heb geen uitschieters.

Ik werk onregelmatig, wat is daarin belangrijk en heb je goede tips ?

Hoe ga je om met trekmomenten aan zoetigheid ?

Graag hoor ik van jullie

    • kdrkdr

    Is de apneu inmiddels adequaat behandeld? Diabetes 2 komt vaak voor bij apneu patiënten. Voor inzicht is meten inderdaad weten. Zelf een meter en strips aanschaffen kan een (niet goedkope) optie zijn als je die niet vergoed krijgt. Kijk ook eens op het forum van de apneuvereniging http://www.apneuvereniging.nl/forum/index.php. Dat is een ouderwets forum met veel zoekmogelijkheden. Je kan er ook je vragen stellen. (hier kom ik niet zo vaak omdat ik de structuur te wazig vind)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.