Home Forums Zwangerschap 12 weken zwanger en diabetes type 1

12 weken zwanger en diabetes type 1

Hoi allemaal,

Ik ben nu 12 weken zwanger van ons eerste kindje. Na 2 miskramen zijn we heel blij dat het tot nu toe in ieder geval goed gaat.

Vanaf week 5 toen we het wisten tot week 10 waren mijn suikers redelijk netjes. Met af en toe een hoge waarde en wel meer hypo’s, maar dit was goed te doen.
Vanaf week 10 zijn mijn waardes veel meer gaan schommelen, soms een aantal keer per dag een tijd op 9 of 10. Echt hoger dan 12 zijn ze gelukkig niet geweest. Basaal aanpassen hebben we met mijn dvk ook wel geprobeerd, maar het lastige is dat het ook steeds op andere momenten is. Ik sta voor de klas, bij de kleuters en de afgelopen weken is het weer ook erg veranderlijk. Soms die benauwde dagen, misschien heeft dat er ook wel iets mee te maken.

Soms maak ik me wel zorgen over die hoge waarden. Zijn er anderen die dit herkennen?

Liefs Melanie

 • Allereerst gefeliciteerd.
  Persoonlijk zou ik me meer zorgen maken over veel te lage waardes dan te hoge, probeer het tussen de 4 en 10 te houden en geniet ervan want stress is ook niet goed.

  • Mini

  Hoi,
  Van harte met je zwangerschap!
  Heel herkenbaar wat je schrijft hoor. Bij mijn beide zwangerschappen waren mn bloedsuikers wat lastig stabiel te houden. Zat best vaak tussen de 10 en 14. Veel controleren, erop inspelen, meer kun je niet doen.
  Ik herinner me nog wel (Mn jongste is bijna 5, dus al even geleden) dat ik tussen week 20 en 32 (ongeveer) heel ongevoelig was voor insuline. Daarna veranderde dat ook wel weer.
  Ik ben ook vanaf 20 weken wat kortere dagen gaan werken,om t zo beter onder controle te krijgen. Zwanger zijn en diabetes hebben is echt topsport vind ik.
  Probeer er ook van te genieten natuurlijk!

  Groetjes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.