Diabetes Trefpunt header

Het is Snowtime…

Kinderen gaan los in snowworld

Hoe leuk om kinderen van 7- 17 jaar met diabetes (en broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje) samen van de berg te zien glijden in Snowworld.  Je ziet je kind ook echt ontspannen, even niet de enige zijn met diabetes.Want dit is een SugarKidsClub-activiteit, dus kinderen zónder diabetes zijn hier de uitzondering. Iedereen pakt zijn prikspullen erbij, niemand vindt dat raar. Ze delen ervaringen en vragen aan elkaar “en hoe doe jij dit of dat?” Ik zie mijn meisje genieten, ze heeft haar beste vriend meegenomen, ze hebben er zin in.

Aan alles is gedacht door DVN: suikervrije limo, Dextro, diabetesverpleegkundige aanwezig, er ligt wat te eten met bordje er voor met de Koolhydraten er op. Ze krijgen allemaal een rode muts ter herkenning op de piste. Ik hoef mij nergens zorgen om te maken. Ik zeg…geen kind meer aan vanmiddag!

 

Toen was daar ineens de diabetes

Mijn “extra levenservaring” kreeg ik toen er bijna 4 jaar geleden bij mijn dochter (toen 9 jaar) de diagnose diabetes type 1 werd gesteld. De wereld stortte even helemaal in. Inmiddels is de diabetes al behoorlijk geïntegreerd in haar en ons leven. Het blijft een dagelijkse gebeurtenis die 24/7 invloed heeft op het gezin. Als je gescheiden bent moet je helemaal goede afspraken met elkaar maken. Dan is het van groot belang dat je onderling goed met elkaar blijft communiceren.

 

Diabetes & Life coaching

Recent ben ik gestart met mijn eigen bedrijf MJ Lifecoach, stap voor stap meer op je plek. Voornamelijk gericht op Coaching Na Scheiding, voor ouders. Omdat ik graag wil helpen, inspireren en mensen in beweging wil krijgen, zowel mentaal als fysiek.  Door mijn werk en mijn ervaringsdeskundigheid bleek Diabetes & Lifecoaching ook een mooie, passende en interessante combinatie. Ik voel dat ik hier van betekenis wil, mag en kan zijn.

 

Van betekenis zijn

Hoe fijn dat je ook andere ouders kan helpen, stimuleren en inspireren om eens anders naar de huidige situatie te kijken, om even uit die medische wereld, de feiten, te stappen. Even als ouder aan de slag met je bewustzijn en onze psyche. Jij bent als ouder heel belangrijk in het proces, in de omgang met je kind. Zeker als je kind in de pubertijd zit mag je echt keihard aan de slag met het proces van Loslaten, en een betere term vind ik eigenlijk…..Anders Vasthouden.

 

Ouderprogramma

Toen de DVN aan mij vroeg om een presentatie te geven tijdens het Ouderprogramma deze dag, zei ik dan ook meteen ja!! Soms komen er dingen samen en past het gewoon bij je. Dat je daar blij van wordt en het je voldoening en zingeving geeft.

 

Loslaten

Dit waren vragen/onderwerpen die ik heb behandeld/besproken:

 • Loslaten, hoe doe je dat als ouder van een kind/tiener met diabetes?
 • Waar loopt je kind tegen aan in de pubertijd?
 • Hoe kan jij je kind helpen, anders vasthouden?
 • Opgroeien en de realiteit
 • Middels 2 vragen en 2 stellingen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen

Vragen: * Wat vind je het moeilijkste als ouder van het feit dat je kind (tiener) diabetes heeft?

* Wat denk je dat jouw kind het lastigste vindt aan het hebben van diabetes?

Stellingen: * met diabetes is goed te leven en

* diabetes is verschrikkelijk

 • DVD model, hoe Denken (gedrag), Voelen (gevoel) en Doen elkaar beïnvloeden en wat je daar zelf aan kan veranderen.
 • De weg naar gedragsverandering. Kind en ouder.
 • Vergeet jezelf niet! Zorg als ouder voor Me-time.

 

Ik wil door de presentaties en coaching een bijdrage leveren aan (beter) contact tussen ouder en kind/tiener met diabetes. Meer begrip en betere communicatie leidt tot meer rust, balans en ruimte in het hele gezin.

Hoe is jouw contact met je kind en jullie communicatie? Vraag jezelf eens af: wat kan er verbeteren in het contact? Luister ik wel goed naar mijn kind? Geef ik complimenten? Stel ik open vragen? Geef ik genoeg sturing, maar is er ook ruimte voor loslaten?

Ik weet dat het soms moeilijk is, maar het gaat je helpen om beter contact te hebben met je tiener. Je zorgt voor een betere sfeer thuis en geeft je kind meer (zelf)vertrouwen. Zo kan je beiden groeien en sta je samen veel sterker. Uiteindelijk is er meer vrijheid voor iedereen.

 

Wil je meer weten of sparren, stuur een berichtje, leuk, fijn!

 

Groetjes

Melanie Jaspers,

 

MJ Lifecoach

http://www.mjlifecoach.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ben42

  Is dit een advertentie of een belangeloos aanbod ?

  Ben
  (Als dit een advertentie is, zou ik graag zien dat dit herkenbaar is.).

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.