Home Forums Bewegen 6 maanden backpacken zuid-oost Azië

 • Yesse

6 maanden backpacken zuid-oost Azië

Dag allemaal,

Ik ben Yesse, 18 jaar oud en heb nu ongeveer 4 jaar diabetes en gebruik de insulinepomp. Nou ben ik van plan om in 2017 6 maanden te gaan backpacken in zuid-oost Azië. Ik ben erg druk bezig met research over het backpacken met diabetes. Ik heb wel al een beetje informatie gevonden hoe en wat maar nog niet heel veel.
Zijn er misschien mensen met ervaring hierin en wilt dit graag met mij delen?

Ik hoor heel graag van jullie!

Groeten,
Yesse

 • Hey Yesse, wat een vet idee! Ikzelf ga in de zomer van 2017 een half jaar in Zuid-Amerika reizen. Ik ben daar nu ook alle voorbereidingen voor aan het treffen. Ik heb dus nog geen ervaringen voor je, maar wel wat tips.

  Plan je reis zorgvuldig en ga bij alle ambassades langs om in beeld te krijgen hoe de landen met medicijnen omgaan, waar het te verkrijgen is enzovoorts.

  Daarnaast zul je ongetwijfeld veel tijd buiten grote steden doorbrengen. Zorg dat je af en toe (relatief) grote steden bezoekt, daar is het namelijk veel makkelijker om aan nieuwe voorraad te komen en contact te krijgen met het thuisfront of met een ziekenhuis (Nederland of Azië)

  Verder, Coca-Cola is een wereldwijd bekend merk en vaak zelfs in kleine bergdorpjes te vinden. Onthou dit, want een te hoog suiker is schadelijk op langer termijn, maar midden in de jungle is een te laag suiker heel onhandig.

  En als laatste, zorg dat je kan communiceren met de locals. Nu is een willekeurige Aziatische taal niet op één blauwe maandag te leren, maar zorg dat je een woordenlijst hebt met bijvoorbeeld: ziekenhuis, diabetes, taxi, spoed, suiker, enzovoorts.

  Daarnaast moet je even je DVK hierover vragen, misschien heeft of kent zij patiënten die zijn wezen backpacken.
  Succes met de voorbereidingen! Als jij nog tips hebt, laat maar komen, ik zal hier dan ook nog dingen posten.

  Groeten Sander

  • Yesse

  Dag Sander,
  Wat leuk om te horen dat het ‘diabetes hebben’ jou ook niet in de weg staat om een half jaar op avontuur te gaan!
  Aan de tips die je gegeven hebt heb ik zeker wat aan, daarvoor bedankt! Ik zal al mijn informatie, tips etc hier op zetten.

  Nou is in mijn ogen het grootste probleem om een half jaar te reizen de voorraad infusen die meegenomen moet worden. Ik heb zelf namelijk een pomp waar ik niet meer zonder mee zou kunnen. Ik had al het een en ander dat ze deze niet in bijvoorbeeld zuid-oost Azië hebben/ niet van uit gaan dat ze dat hebben. Heb jij hier misschien al een oplossing voor??? Daarbij ga ik alleen weg en heb dus niemand die ook wat mee zou kunnen nemen.

  Groeten,
  Yesse

 • Ik heb zelf ook een pomp, zo’n 6 jaar nu ongeveer. Daarvoor altijd pennen en ik wil die 6 maanden in Zuid-Amerika weer overstappen op pennen. Of eigenlijk, twee maanden ervoor wil ik al overstappen om weer even te wennen. De pennen zijn wereldwijd wat eenvoudiger te verkrijgen. In Macedonië was mijn pomp stuk gegaan en toen had ik daar via het ziekenhuis in no-time een set pennen en naalden.

  De pomptoebehoren zijn nogal wat volumineus, maar onthou wel dat je sowieso een keer zou moeten her-bevoorraadden. Insuline is buiten de koelkast met een beetje geluk wel 6 maanden houdbaar volgens mij, maar ik weet niet of je aan het begin van je reis met 6 maanden aan insuline wilt reizen. En als je dan toch in een stad insuline moet her-bevoorraadden, dan kun je net zo goed pomptoebehoren bijvullen. (of, als die echt niet leverbaar zijn in die landen, dan dus naalden voor pennen)

  Nee, ik vind niet dat suikerziekte hebben iets in de weg zou moeten staan. (drank, drugs, seks, dromen, carrière, reizen. Eigenlijk alles voor een gelukkig leven)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.