Home Forums Autorijden en CBR 780g

780g

Vraag over de 780g. Ik kan deze waarschijnlijk krijgen met de aantekening dat ik lage bloedsuikers niet goed voel aan komen. Hiervoor schrijft de internist een brief die ook bij het CBR terecht kan komen. Diabetesverpleegkundige zegt dat die dan weer moeilijker doen over afgifte nieuw rijbewijs.
Wie heeft hier ervaring mee?

 • Als ik het goed begrijp kun je een pomp krijgen. Het voordeel van een pomp is stabielere waarden. Het nadeel is “ je hebt een pomp”. Ook bij de cbr reageert men zo (eigen ervaring).

  Ik zou dus eerst een nieuw rijbewijs aanvragen, als dat je bedoeling is en als dat mogelijk is. Je gaat dan als diabeet de molen in zonder pomp. Dus mogelijk wel oogarts en internist of huisarts (keuringsarts). Die vertel je uiteraard dat je diabetes hebt. Maar geen nadruk op laag en hoog problemen. Natuurlijk komt dit voor meneer/mevrouw de arts. Dan wordt er geen probleem van gemaakt is mijn ervaring. Wel meer kosten (vragenformulier, bezoek oogarts en arts) ca 150 euro. Succes.

  Na deze procedure pomp aanvragen.

  Overigens vind ik het allemaal wel vreemd. Een pomp geeft alarm als je laag of hoog zit. Probleem laag is dan toch opgelost? Ingrijpen uiteraard bij alarm.

  • RR

  Een pomp alleen geeft geen meldingen bij lage bloedsuikers.
  Hiervoor heb je ook een cgm nodig!!

  Als je alleen de pomp krijgt zal dat dus niet veel voor je gaan doen, dan kun je beter vragen of je de freestyle libre 3 of dexcom G6 kunt krijgen.

  Voor de zorgverzekering hoeft de internist niet perse te vermelden dat het hier gaat om niet voelen van lage bloedsuikers.

  Heb hier zelf ook al jaren last van, gelukkig is dit cbr technisch nooit een probleem geweest (ook nooit over gesprokken)

  Succes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.