Home Forums Nieuw met diabetes 99% binnen de grens

  • Rambo

99% binnen de grens

Hallo,

Drie maanden terug is er bij mij diabetes type 1 vastgesteld. Echter zit ik 99% van de tijd binnen de waardes. Hartstikke mooi natuurlijk, maar toch voelt het wel ‘makkelijk’ terwijl op sociale media mensen veel ernstigere grafieken hebben. Ik heb een FSL. Wat denken jullie er van?

  • Iedereen is anders en het is super fijn dat het bij jou zo goed gaat!

  • Hallo Rambo,

    Dat is natuurlijk heel mooi. Je zit zeer waarschijnlijk nog in jouw honeymoon fase. Bij de mensen van de ernstige grafieken werkt hun alvleesklier niet meer. Bij jou nog een beetje, maar dat gaat helaas over. Je afweersysteem vernietigd langzaam de nog werkende betacellen. Dat was bij mij het geval.

    Ik heb weleens gelezen dat een aantal mensen deze honeymoon fase lang weet vast te houden. Deze mensen volgen de methode van Dr. K Bernstein. Zijn boek heet diabetes solution. Dit is een dokter die zelf diabetes type 1 heeft en is al 86 jaar. Toen ik diabetes kreeg had ik gehoopt dat iemand mij dat boek had aangeraden. Ik zou zeggen lees het eens.

  • Dat is het grote voordeel van de FSL, ik verzucht wel vaker dat hij 40 jaar geleden al had moeten bestaan. Dat zou nu een hoop complicaties hebben gescheeld. Probeer je Hba1c zo goed mogelijk te houden, maar raak ook niet in paniek als je eens een keer een uitschieter in je bloedsuikerwaarde hebt. Als dat maar niet structureel wordt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.