Home Forums Autorijden en CBR Bedienen sensor in de auto

 • Ria13

Bedienen sensor in de auto

In de krant van vrijdag staat: Mag je in auto nou je mobiel aanraken? Daarom stapt justitie naar het gerechtshof.
Oke mag ik mijn sensor aanraken om waarde te zien?

  • Abisko

  De wet zegt dat je ten alle tijden de controle over je wagen moet hebben. Daaruit is een nieuwe wet gekomen die zegt dat je niet mag gsmen in de auto omdat vanuit gegaan wordt dat de 2 samen problematisch is. Je verspreid je aandacht en hebt geen volledige controle over de auto.

  Er is geen regel die verbiedt om naar de radio, airco, gps te kijken en te bedienen zolang dat je dat veilig doet. Je sensor aanraken en de waarde zien mag dus ook. Rijden met een hypo en in de auto gaan knoeien met de meter mag niet.

  Bij mij ligt de fsl onder de handrem zodat ik kan meten tijden het rijden.

   • Berrie

   Kleine toevoeging het is de bestuurder verboden handelingen te verrichten anders dan het direct besturen van het voertuig. Dus je gsm (aparte regelgeving) mag niet. Je radio harder/zachter zetten conform dit artikel ook niet. Ga zo maar door.
   In feite mag je niks anders dan je voertuig besturen. Een boterham onderweg eten? Ook niet toegestaan. Maar dit wordt niet gehandhaafd in Nederland. Wel schrijven ze bekeuringen uit als bijvoorbeeld iemand met een rijdschrift op het stuur een boekje aan het lezen is.

   Uiteraard kunnen ze ook het kapstok artikel toepassen: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. Dus ja die kant kunnen ze ook op uitwijken. Echter moet het wel een handeling zijn die niet voorziet in de wetgeving :)

  • Ben42

  De FSL met een mobiel uitlezen mag dan weer niet. (Tenminste niet als je de mobiel zelf vasthoud).

  Overigens is een mobiel ook geen handig apparaat om in een auto de FSL uit te lezen.
  De reader bedient dan gemakkelijker en is goed af te lezen.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.