Home Forums Behandelaren aanschaf insulinepen(nen) bij de DVN winkel

aanschaf insulinepen(nen) bij de DVN winkel

Zojuist verneem ik van een medewerker van de DVN winkel dat insulinepennen niet meer via de website aangeschaft kunnen worden. De pennen worden niet meer getoond op de winkel website. Alleen via een telefonische bestelling kun je aan een insulinepen komen (geen zicht en controle op de aard van de pen.
Hierdoor ga ik overwegen een andere leverancier van diabetesartikelen te zoeken, die wel alle artikelen op de site zichtbaar maakt.
Een heel patiënt-onvriendelijke ontwikkeling.
Ik ben nl. op zoek naar een betrouwbare pen voor Abasaglar insuline. Ik wil op korte termijn overstappen van Lantus naar (goedkopere) Abasaglar. Kan iemand mij een betrouwbare pen adviseren?

 • Is Abasasaglar geen wegwerp pen die overal hetzelfde is ? Naar ik vind worden die in doosjes van 5 pennen 100ml verkocht.

  Het zal dan niet veel uitmaken waar je het koopt.

 • Ik wil Abasaglar insuline in patronen van 3 ml, die in een betrouwbare insulinepen passen.
  Wie kan mij een betrouwbare pen adviseren. Geen voorgevulde disposable pennen!
  Dank,

  Jacobus

 • Geef ons meer informatie over de ampullen.

  Waar kan je die mee vergelijken?

  Kan ik een novopen of een pen van lilly of kan ik een pen gebruiken waar de apidra in kan?????

  Ik weet namelijk niet welk ampul erin kan en of er een eigen ampul wordt gebruikt zodat niet zomaar een pen kan worden gebruikt.

 • Ik zou zoiets aan de DVK vragen. Mijn pennen heb ik ook via haar.

 • Dit is het antwoord wat de DVN-winkel ons heeft gegeven op deze vraag:

  Waarom plaatsen wij geen insulinepennen op de website?
  De regels voor de vergoeding van insulinepennen verschillen per verzekeraar en zijn niet eenvoudig op een website in te richten.
  Om te kijken of een insulinepen wordt vergoed moet vaak over een langere periode worden teruggekeken, want er zijn strikte regels voor de gebruiksduur. Ook kan het bijvoorbeeld van belang zijn hoeveel soorten insuline er worden gebruikt en of er eerder reservepennen zijn geleverd. Om die reden zijn insulinepennen niet vrij te bestellen, maar vragen we u om telefonisch contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij u gericht helpen en voorkomen we dat u geconfronteerd wordt met kosten als zou blijken dat een insulinepen niet wordt vergoed.

  Groetjes,

  Communicatiemedewerker ^EG

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.