Home Forums Voeding Aardappels

Aardappels

Op de site diabetesfonds staat dat ik aardappels beter kan vermijden omdat er “snelle koolhydraten” in zitten, maar in de voedingsschema van mijn diëtist mag ik ze wel eten. Ik weet nu niet of ik ze moet vermijden of dat ik ze gewoon kan eten. Wie weet dit?

 • Het Diabetes Fonds adviseert niet om aardappels volledig te vermijden, maar kleine porties te nemen. U kunt gewoon het schema van uw diëtist opvolgen, want dat is aan uw persoonlijke situatie aangepast. De site van het Diabetes Fonds geeft slechts algemene aanbevelingen die niet voor iedereen gelden.

  • Ben42

  Op de site van het diabetesfonds:
  glycemische-index

  Hier kun je de effecten zien van verschillende producten, de voorkeur gaat uit naa rproducten met een lage Glycemische index, of een lage Glycemische lading per gebruikelijke portie.

  Verder is het lezen van de ‘achterkant’ van een verpakking altijd indicatief. Ik bedoel dan de samenstelling van een product.

  Voor aardappelen specifiek, meestal eet je die in combinatie met groente en vlees. Het gaat dan ook om de verhoudingen waarin je een en ander eet. Als je honger hebt, kun je beter een extra schep wortelen nemen, dan een extra schep aardappelen.

  Bij mij werkt het eten van aardappelen veel beter dan het eten van pasta/pannekoek/rijst/piza, dit omdat ik van aardappelen altijd een kleine hoeveelheid eet en schep dan wat extra groente op. Bij b.v. nasi moet ik mij bewust inhouden.

  Ben

  • PetraH

  Zoete aardappelen zijn een goede vervanger

  • Stier80

  Lekker zoete aardappels nemen, gezonder en smaken prima

 • Zoete aardappels hebben een lagere glycemische index dan normale aardappels, maar bevatten wel ongeveer evenveel koolhydraten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.