Home Forums Behandelaren Accu Check Insight

 • fake01

Accu Check Insight

Is er iemand die de Accu Check Insight gebruikt?
Ik zou graag weten wat de ervaringen zijn.

Annie

  • Frankvo

  Nope gebruik de Insight niet.

  Maar ik las op een Duitse Forum dat er problemen zijn met de staal infuussets. Ze breken af en dus kunnen ze niet meer geleverd worden. Ze zijn daar uit de handel genomen.

  Gaf problemen daar want er zijn mensen die geen teflon infuussets kunnen gebruiken. Ze zijn over gestapt op een andere pomp.

  • wesley

  Ik ben nu in de eerste stappen van het overstappen van pennen naar een pomp, mijn oog viel ook op de accu-chek insight. Ik hoop dat er geen leveringsproblemen mee komen!

  Wesley

 • Jazeker, al Sinds eind april. Ik ben er erg blij mee. Met gevolg betere regulatie.

   • fake01

   Mijn hartelijke dank voor de informatie.
   Heb vandaag een demo gehad van de pomp en mijn keuze gemaakt.
   Het wordt de Insight.
   Groeten Annie

  • BertW

  @fake01

  We gebruiken de Accu Chek Insight sinds 7 maanden. Bevalt uitstekend. Belangrijkste pluspunten voor ons:

  Je kunt de pomp zowel op de pomp als met de afstandsbediening regelen; duidelijk afleesbaar; je kunt voorgevulde ampullen gebruiken; ook het aansluiten van een nieuwe infusieset gaat erg makkelijk omdat je de adapter op de pomp klikt, etc……..

  Enige nadeel bijv. ten opzichte van de Metronic is dat er geen GCM sensor aan gekoppeld kan worden, maar dat is alleen van belang wanneer je in aanmerking zou komen voor een CGM. Wij gebruiken de FreeStyle Libre en dat werkt ook uitstekend.

  Men heeft bij de pomp verschillende infusiesets, wij gebruiken de Insight Flex deze heeft een kunststof canule en kun je als je dat wilt ook plaatsen met een inbrenghulp.

  De service van Roche is goed maar dat zal bij de andere leveranciers van insulinepompen ook wel zo zijn.

  Succes met het bepalen van je keus.

  Gr. Bert

   • fake01

   Bedankt voor jullie reactie.
   Ik gebruik nu de Accu Check Combo.
   Maar de positieve reacties over de Insight helpen me misschien om een juiste keus te maken.
   Morgen komt iemand van Accu Check voor uitleg van de Insight.
   Bedankt Annie

  • BertW

  @fake01

  Wij hadden ook eerst een Spirit Combo maar de Insight was veel gebruiksvriendelijker dus die hebben we uiteindelijk gekozen.

 • Ik krijg morgen de demo van de insight daarna wil ik de G640 van metronic ook nog checken voor ik de keus maak. Mijn huidige spirit combo is goed! Punt is wat doet de censor de komende 4 jaren??? Moeilijk moeilijk moeilijk! Grz Herman

  • BertW

  @herman67

  Iedereen heeft andere wensen, wanneer je denkt dat je op korte termijn in aanmerking komt voor een CGM dan heb je als voordeel dat een Medtronic pomp daarop al is voorbereid (kwestie van zeg maar een knopje omzetten op de pomp); verder is Medtronic ” top of the bill”, marktleider, langste op de markt, uitstekende professionele helpdesk, etc.

  Voordeel van de Insight is het gebruiksgemak van iedere dag: voorgevulde ampullen, automatische detectie zuiger, makkelijke aankoppeling infusieadapter en je kunt de pomp volledig op afstand besturen (als je dat wilt).

  Veel succes met het bepalen van je keuze.

  Gr. Bert

  • BertW

  @herman67

  Hoe was de demonstratie van de pomp? Heeft het geholpen bij het bepalen van je keuze?

  Gr. Bert

 • Neem GEEN!!! accu-chek insight pomp
  software is bagger, heb de pomp nu van af juni 2017 en ben al toe aan mijn VIERDE!!! bloed glucose meter/pompbediening.
  geeft regelmatig de E57 fout melding waarna hij weer helemaal moet resetten en daar mee +/- 5 minuten niet te gebruiken is
  het invoeren van het aantal koolhydraten na een bloedglucose meting voor de ingebouwde bolus calculator is ook UITERMATE!!! traag en je blijft maar kijken naar dat UITERST IRITTANTE ROND DRAAIENDE CIRKELTJE(ZANDLOPERTJE ALS JE WINDOWS GEWEND BENT)
  ik heb indertijd gekozen voor de aviva combo pomp omdat dit de enige optie was om je bolus toe te dienen zonder die pomp van onder je kleren te hoeven harken.Na 4 jaar deze pomp te hebben gebruikt was daar de aviva insight pomp en heb spijt dat ik deze toen genomen heb.
  ik draag de pomp aan een elastieken band rond mijn borst zodat je het slangetje wat de pomp met je infuus naald verbindt niet ziet en je er zodoende ook niet ergens mee achter kan blijven haken zodat je je infuus naald niet uit je vel trekt :-(((
  voor die gene die nog wat meer over mijn ervaringen wil weten, info@gertschipper.nl

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.