Home Forums Verzekering en vergoeding Accu-Chek Mobile vergoed

 • TimDiab

Accu-Chek Mobile vergoed

Beste leden,

Zou iemand mij kunnen vertellen bij welke verzekeraar ik de Accu-Chek Mobile in 2016 volledig vergoed krijg? Ook als ik geen verminderde hand- en oogfunctie heb.

Gr. Tim

 • CZ in ieder geval niet, die eisen verminderde hand of oogfunctie, overigens zijn ze niet geweldig, ik heb er al een paar defect gehad.

  • TimDiab

  Bedankt voor je antwoord.

  Ik zit nu idd bij cz, dus wellicht toch maar over stappen.

  Maar kan ik uit je antwoord ook opmaken dat je de meter niet zou aanraden? Ik was zelf namelijk op zoek naar een snelle handige prikker.

 • Ik was heel tevreden over de AC-mobile. Had af en toe wel een keer een strip die niet werkte, maar over het algemeen vond ik de alles-in-1 functie heel fijn. Maar sindskort over op de pomp en daar zat een andere meter bij (Bayer Contour Link 2.4) Ik zat toen echt te twijfelen over overstappen naar die meter of niet, omdat ik de AC Mobile zo fijn vond.
  Maar toen vertelde mijn DVK dat volgend jaar idd de verzekeraars waarschijnlijk alleen nog maar vergoedden bij een verminderde hand-oog functie. Dus toen ben ik toch maar overgestapt op die van Bayer. Maar ik denk dat alle verzekeraars dezelfde eisen zullen hebben voor volgend jaar. Maar je kunt altijd even bellen voor de zekerheid met je verzekeraar!

  • Isaura

  Ik zit bij Menzis en gebruik al jaren Accu-chek mobile .Via mijn apotheek heb ik aan het begin van dit jaar begrepen dat alleen nog Menzis accu-chek mobile in 2015 is blijven vergoeden.
  Ben erg benieuwd of het in 2016 door kan gaan.
  Heb nog niet nagevraagd.

 • ik heb al verschillende accu chek mobile meters gehad die vage foutmeldingen gaven, cassette defect, meter fout, te weinig druppel terwijl er genoeg opzit enz, het werd zo erg dat ik twee meters mee moest nemen als ik ergens naar toe ging omdat ik al eens onderweg ergens stond en de laatste 6 metingen allemaal een meter fout gaven dus dan kun je terug naar huis.
  Dit is iets wat ik bij nog geen enkel ander merk meter heb gehad in tientallen jaren.

  Hoewel de bayer contour next rommel geeft met losse strips heeft deze wel het voordeel dat de druppel makkelijker aan te brengen is, hij ook grote cijfers heeft en dat ik B+D naaldjes kan gebruiken en die zijn veel beter dan de botte rommel die je bij de accu-chek mobile moet gebruiken.

   • Anoniem
   • Inactief

   Ik heb ook zo’n periode gehad met de AC Mobile dat deze teveel foutmeldingen gaf. Steeds weer gebeld en in totaal 3 nieuwe meters gekregen incl tig nieuwe cassettes. Net toen ik het op wilde geven, verdwenen de problemen. Heb nu al tijden dezelfde meter en hij bevalt me nog steeds prima. Ik heb nog niet gehoord dat ik hem niet meer mag gebruiken. Woon weliswaar in Duitsland maar ben via de Menzis verzekerd.

 • Op Twitter reageerde Gerard:
  @DiabetesNL ik heb accu-chek mobile wordt in mijn geval (neuropathie) vergoed door VGZ na veel moeite.

  • Ytsma

  Ben verzekerd bij De Friesland en heb niks gehoort dat ze de AC Mobile niet meer gaan vergoeden.
  Er staat in hun regels zelf helemaal niks over in, dus volgens mij vergoeden ze alle meters gewoon.

  • TimDiab

  Iedereen bedankt voor de reacties.

  De zorgverzekeringen blijven toch wel enigzins onduidelijk of ze nu wel of niet vergoeden en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Ik blijf dus nog even doorgaan met onderzoeken.

  • Pedro

  Het probleem met de zorgverzekeringen is dat je meestal pas (ver) na 1 januari alle details weet en met wie ze een contract hebben / afspraken hebben gemaakt. Dat is dan weer te laat om misschien toch een andere verzekeraar te kiezen.

  Ook nu is bij veel verzekeringen nog niet bekend met welke ziekenhuizen ze een contract hebben.

 • Overigens is de klantenservice allerbelabberst van accu-chek mobile, zojuist is de tweede meter van hun die ik had ook kapot gegaan, en heb nu dus geen werkende bloedsuiker meter meer, ik heb ze opgebeld, over 1 a 2 werkdagen krijg ik een nieuwe meter, op mijn mededeling dat ik nu helemaal geen werkende meter meer heb krijg ik doodleuk te horen vraag maar bij de apotheek of ik er daar een kan lenen, leuk er zit hier geen apotheek in het dorp….

  de tweede meter gaat spontaan aan als je hem uit het hoesje haalt, zet zichzelf soms ineens uit, ook als hij aan het meten is, zegt doe afdekkapje open terwijl hij al open is en meer van die idiote dingen, onbetrouwbare zooi dus, ik heb het helemaal gehad met hun meters, ik heb de meter altijd in het borstzakje van mijn blouse zitten dus er wordt nooit ruw mee omgegaan.

 • Ik gebruik al jaren de accu check mobile, en ben er zeer te vreden over. Zou echt geen andere meter willen. Heb in al die jaren nog nooit een fout melding gehad. Overigens gebruik ik ook de omnipod waar ik niet altijd te vreden over ben, waar ik wel heel vaak gedonder mee heb. Maar de omnipod is ook niet goedkoop.
  Ik baal dan ook als een stekker dat de cassettes niet meer vergoed gaan worden. Maar ik heb tot op heden nog niks gehoord van menzis.

  • Isaura

  Ik heb vorige week met Menzis gebeld en werd me verteld dat de strips ook in 2016 gewoon vergoed zullen worden.

 • pas na 2 dagen heb ik van hun een andere meter gekregen, belachelijk, ik ben ook niet voor niks bij hun weggegaan toen ik een nieuwe pomp kon kiezen, nu maak ik nog de cassettes op die ik van hun heb en dan hoef ik niks meer van hun.

  • Ytsma

  Ook ik moet er aan geloven. Eerst leek er geen vuiltje aan de lucht.
  Maar kreeg vandaag een telefoontje, dat ik geen vergoeding meer kreeg voor de teststrips.
  Alleen als ik niet goed meer kon zien en geen goede hand oog coördinatie had kon ik een aanvraag doen bij mijn arts.
  Nou ja dat heb ik niet.

  Jammer, dat ik nu een nieuwe meter moet, terwijl de oude nog lang niet aan vervanging was.
  Die ook de verzekering niks heeft gekost. Ik heb de mobile toen gekregen als testpersoon, en twee keer als garantie een nieuwe gehad.(top accu-chek)
  Nu een nieuwe meter met teststrips die even duur zijn als de oude + een nieuwe meter.
  Ach het mag wat kosten.

  • Anoniem
  • Inactief

  Verzekerd via Menzis in mijn woonland Duitsland. Gister gewoon 2 testkassettes AC Mobile à 50 tests gekregen op recept.

  • starka

  Ik gebruik ook al enige jaren de Accuchek Mobile. Ik ben verzekerd bij VGZ. Heb niets gehoord over dat de strips niet vergoed worden. Heb gewoon een bestelling gedaan in januari.
  Af en toe geeft de meter idd een storing. Erg vervelend als je er net een nieuwe cassette in hebt gedaan met 50 strips.
  Maar als je dan met de klantenservice belt wordt je goed geholpen en krijg je nieuwe strips of een nieuwe meter.
  Ik heb een andere meter als reserve liggen.

 • Ik ben bij ONVZ verzekerd en daar worden d accucheck mobiles gewoon vergoed. Maar idd zijn ze storingsgevoeliger geworden. Waar de leverancier vroeger vertelde dat een fout niet aan de meter lag. Moeten ze dat nog toch erkennen. Daardoor zijn ze gevoeliger afgesteld en dat leidt tot meer foutmeldingen. Maar bij mij nooit zo,erg dat ik geen meter meer had.

 • Ben al jaren bij VGZ verzekerd en heb nog nooit een afwijzing gehad .
  Gebruik al jaren 2 AC mobiles tot grote tevredenheid. Op een open dag in het ziekenhuis in Boxmeer kon ik mijn meter(s) laten controleren ( door Roche ). Volgens hun meting weken beide ongeveer 1,5, mmol af, dat vonden ze te veel en stuurden me gratis twee nieuwe meters.Beide meters had ik al enkele jaren in gebruik . De laatste maanden prik ik alleen nog als ik mijn FSLibre (scannen) niet vertrouw ( i.v.m. hypo’s ) om de waardes te vergelijken. Het blijkt dat deze sensor die ik op dit moment in heb 1 mmol te laag aangeeft t.o.v. de AC mobile.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.