Home Forums Bloedsuikerwaarden Advies

Advies

Hallo allemaal,

Gelukkig ben ik niet bekend met diabetes, al heb ik wel typerende klachten. Daarom heb ik een tijd terug mijn glucose laten prikken via het lab en daar kwam nuchter 6.8 uit. Vier weken later kwam daar nuchter 6.5 uit. Het oranje gebied dus, maar eigenlijk zouden hier nog lang geen klachten bij horen. Mijn bmi is goed en ik leef gezond. Ik vermijd zoveel mogelijk suiker en toch had ik liever lager gezeten. Mijn arts zegt dat dit prima is en ik er niets mee hoef te doen, maar ik zou zelf graag uit het oranje gebied willen. Nu heb afgelopen week, nadat de arts het toch nog eens had aangekruist op het formulier, niet nuchter geprikt. Hier kwam een 5.4 uit. Ik had dit keer juist boterhammen gegeten omdat ik benieuwd was wat dit met de waardes zou doen, maar is dit dan niet aan de lage kant? Ik heb er gelukkig weinig verstand van, maar vind het geen fijn gevoel dat de arts zegt dat er niets aan de hand is terwijl het toch twee keer over verhoogd was… Ik maak me geen zorgen, maar ben benieuwd of jullie tips voor me hebben. Bedankt alvast!

  • Je schrijft niet welke klachten je hebt, dus dat is lastig beoordelen. Nou mogen wij toch geen medische adviezen geven, daar heb je je behandelaars voor. Je doet al vrij veel goed zo te lezen, je kan je nog wellicht verdiepen in de snelle en langzame koolhydraten. Hoe meer je de snelle koolhydraten vermijdt, hoe beter voor je alvleesklier. Dan hoeft hij niet zo hard te werken en kan langer mee. Bijv. deze site https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/glycemische-index.aspx

  • Hallo Yvonne,

    Dankjewel voor jouw reactie en de link die je stuurt. Ik ga me er verder in verdiepen. Heb jij enig idee of een waarde van 5.4 na een ontbijt met 2 boterhammen netjes is of is dit aan de lage kant? Er zat een uurtje tussen het ontbijten en het bloedprikken.

    • Een uur na de maaltijd is dat een nette waarde.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.