Home Forums Nieuw met diabetes Afspraken op school; tips?

 • Hilj@

Afspraken op school; tips?

Hallo allemaal,
Weer even een vraag. Onze dochter van 4 zit in groep 1. Ze meet zelf, de juf kijkt mee, en appt mij de waardes. Ik geef dan aan of en wat ze moet/ mag eten. Nu schommelt ze enorm met vele hypo’s…. veel meetmomenten nodig en t kost de juf dus veel tijd. Dit gaat niet altijd even goed. Juf doet enorm d’r best hoor maar met 30 kindjes…. en op momenten heeft onze dochter gewoon even d’r volle aandacht nodig (gisteren bv 0,8! Schrok me dood) en dit lukt niet altijd… we zijn zoekende naar een oplossing hiervoor…. hoe doen anderen dit?? Ik ga er heen als er bijgespoten moet worden maar bij elke meting is echt niet haalbaar… zeker omdat er geen vast speel/werk ritme is…. alle tips zijn welkom! Bedankt alvast!
Groetjes Hilja

 • Is er geen onderwijsassistent op school die extra kan helpen? Ik werk zelf fulltime op een basisschool als onderwijsassistent. Dit is voor een school een luxe dat begrijp ik wel. Maar misschien zou dit juist voor de juf een uitkomst zijn. want de klas wordt volgens mij nog wel groter naar de zomer toe….. En juist die extra handen zijn dan belangrijk.
  Succes verder.

   • Hilj@

   Ga ik zeker navragen, dank voor t meedenken!

  • Elfje

  Hai,

  ik werk zelf als verpleegkundige in de thuiszorg. Daar hebben wij ook regelmatig kinderen in zorg die diabeet zijn. En die we op school begeleiden bij spuiten/prikken of bij de insulinepomp.

  Misschien zou je ook bij je plaatselijk thuiszorg kunnen informeren waarbij ze kunnen ondersteunen.

   • Hilj@

   Dank voor het meedenken! Die hebben we inderdaad als back up, maar de vaste prik/spuit momenten is het probleem niet… het zijn de onverwachte dalingen waardoor je ineens elke half uur moet prikken en extra eten en dus extra contact tussen mij en de juf… kost zoveel tijd en is niet planbaar…. thuiszorg kan hier toch niets in bieden volgens mij?

  • rikf

  Wellicht dat een Freestyle Libre of andere sensor met Nightscout (http://www.nightscout.info/) het monitoren wat kan vergemakkelijken voor je? Toevallig kwam ik deze Nightscout gister tegen, ik heb het niet gebruikt en ken het dus ook niet echt. Maar wat ze lijken te doen is op afstand toegang bieden tot meetgegevens van een sensor, daarbij zijn ook alarmen in te stellen geloof ik (al moet je bij een plotselinge daling alsnog naar school ws). Een ander nadeel is dat het wel erg prijzig is met een Freestyle Libre en een telefoon/smartwatch die voor de verbinding tussen sensor en internet zorgt.
  Misschien niet helemaal een beantwoording van je vraag, maar ‘k dacht laat ik het desondanks even noemen…

   • Hilj@

   Hebben morgen een info avond over de freestyle Libre idd!! Hopelijk geeft dat wat beter dichtbij de situatie en dus ook wat rust… nu al 2x LO gehad vandaag en net 30,2…. pffff… lang leve de Sint spanning en de kou! Dochterlief is ondanks alles gewoon lekker aan het knutselen gelukkig! Thx voor de tip en de site, ga ik zeker even bekijken!

 • Ik begrijp dat dit intensief is voor school en ouders. Dat de school het wil doen is al heel wat en fijn! Wellicht biedt het inschakelen van de wijkverpleegkundige nog een uitkomst? Sowieso adviseren wij om op zo kort mogelijke termijn een gesprek met de juf te plannen. Hoe kunnen jullie dit het beste aanpakken?
  Ben je lid van DVN Hilj@? Zo ja, dan kan onze collega Dharma Behari (die de juridische aspecten van school kent en de belangen van onze ouders op dit onderwerp behartigt) jou bellen om het door te nemen. Laat het maar even weten of je dit wilt via info@dvn.nl of een prive (!) berichtje aan mij met je telefoonnummer, dan geef ik het door aan Dharma.

  Groetjes moderator

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.