Home Forums Zwangerschap Afwijkingen zwangerschap diabetes type 2

  • Lmk23

Afwijkingen zwangerschap diabetes type 2

HoiHoi allemaal,

Ik heb een vraagje omdat ik mezelf de hele dag al druk loop te maken.

Ik ben 23 jaar en op moment ben ik 10+4 weken Zwanger, niet gepland dus ook geen goede instelling op moment van bevruchting.
Mijn gemiddelde hba1c was 30 augustus 72 mmol. Toen was ik rond de 4+4 weken en dit heb ik sindsdien omlaag gebracht met insuline naar 52 mmol.

Nu ben ik vandaag voor het eerst bij de gyn geweest en hij heeft mij nadrukkelijk op het hart gelegd dat er afwijkingen aan het hartje kunnen zijn ivm de hoge suikers op moment van bevruchting. Hij wil mij hiervoor ook doorsturen naar het UMCG in Groningen voor uitgebreid onderzoek aan het hartje van de baby tijdens de SEO (20 weken echo)

Nu is mijn vraag, zijn er hier zwangerschappen geweest of nu op moment waarbij er afwijkingen gevonden zíjn tijdens de 20 weken echo of juist niet?

Ik wil me helemaal geen zorgen maken maar ik maak mezelf echt gek met de gedachte dat het mijn schuld is als mijn kindje straks misschien een afwijking heeft. Ik weet ook dat jullie verhalen niet op mij van toepassing hoeven te zijn maar misschien stelt het me gerust verhalen te horen hoe het verlopen is en hopelijk geeft dat mijn hoofd tot dat ik zelf de echo heb een stuk meer rust.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.