Diabetes Trefpunt header

Akkerbouwer Marien over gewoon (zichzelf) zijn

Zo, dit was weer zo’n dag. Boven de 30 graden, weinig wind en de hele dag buiten aan het werk. Misschien moet ik even vertellen dat ik werk als akkerbouwer en dit is een drukke periode. Lange dagen maken, veel meten en zweten.

Ik hou van mijn werk. Daarom kan ik dit allemaal volhouden.

Tussendoor even de tijd om op Facebook de laatste nieuwtjes en frustratie van mijn lotgenoten te lezen. Ik herken veel problemen maar toch heb ik niet het karakter om bij de pakken neer te gaan zitten. We ‘’hebben’’ het nou eenmaal en daar moeten we het mee doen. Neemt natuurlijk niet weg dat het af en toe gewoon super rot is.

Gewoon zijn
Ik wil ook wel gewoon, al is het maar één dag, kunnen eten en drinken wat ik wil. Werken zoals ik dat wil. Niet met je bezwete lijf in de kantine je hypo wegwerken. Niet met lood in de schoenen lopen omdat je suiker om onverklaarbare reden weer hoog zit.  Even niet dat stomme pompje in je broekzak. Even niet zo’n idioot plakkertje op je buik als je even zonder shirt wil lopen. Gewoon even lekker mezelf zijn.

Aardappeloogst
Wat vooral belangrijk is; ik hou van mijn werk, het hoort bij mij. Daarom kan ik dit allemaal volhouden. Straks beginnen we met de aardappeloogst, dan mag ik weer 14 uur per dag maken. 6 dagen in de week. Ik kijk ernaar uit, maar zie er ook tegenop.

Ik word dan geleefd. Het wisselen van mijn infuusset schiet er soms even bij in. Iedereen zegt: “Marien, denk goed aan jezelf”. Maar juist omdat ik hou van dit werk, denk ik aan mezelf. Ik zou juist ongelukkig zijn als ik dit niet meer kon doen.

Slechter kon gewoon niet
Toen ik gediagnosticeerd werd met type 1 schrok ik natuurlijk wel. Maar ik denk dat een aantal van jullie de periode ervoor zullen herkennen: veel pijn, weinig nachtrust, veel drinken, afvallen, psychisch achteruit gaan. Sinds ik weet dat ik ook bij de club van ‘’suukerpatiëntjes’’ hoor, voel ik me alleen maar beter. Het kon ook gewoon niet slechter.

Ik geniet zoveel als ik kan. En ik ga door! Met werk waar ik van hou en met gewoon mezelf zijn, ook mét dat ding in m’n broekzak.

    • Momo

    Geweldig dat je zo keihard blijft doen wat het leven leuk maakt voor jou!

    Diabetes is absoluut geen pretje, maar het is geen reden om het leven niet ten volle te blijven omarmen.

    Hulde!

  • gewoon doorgaan, vroeger zei ik ook toen ik pas diabetes heb, ach ik doe nog steeds hetzelfde, na 25+ jaar diabeet zijn is dat wel anders geworden, niet dat ik bij de pakken neer ga zitten maar het lichaam wordt wel langzaam gesloopt door de diabetes ondanks dat ik de suikerwaardes zo netjes mogelijk probeer te houden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.