Home Forums Hulpmiddelen Alarmen zijn niet beschikbaar – FSL2

Alarmen zijn niet beschikbaar – FSL2

“Alarmen zijn niet beschikbaar – pas uw telefooninstellingen aan om alarmen te kunnen ontvangen.” Deze meding krijg ik een aantal malen per dag. Meerdere mensen?

De alarmen doen het meestal wel. Alleen laag en hoog heb ik ingesteld. Alle alarmen, dus ook die voor signaal verlies aanzetten, hielp ook niet om de meldingen te laten verdwijnen.

Soms gaan de alarmen veel te laat af. Bij een sport zoals duurloopje erg hinderlijk. Gisteren ging het alarm pas af bij 3,2 met de pijl recht naar beneden. Ik heb het alarm zo ingesteld dat het alarm bij waarden onder de 4,5 zou moeten afgaan. Maar vaak gaat het dan niet af.
Gelukkig kan ik wel een hypo aan, al voel ik ze niet aankomen. Na ca 10 minuten en wat koolhydraten loop ik weer verder. Tijdens het hardlopen, fietsen, roeien etc scan ik daarom vaak, omdat de alarmen niet echt betrouwbaar zijn.
De helpdesk van Abbott – FSL kan me niet helpen. Mijn mobiel is 3 jaar oude en heeft Android 12 er op staan. (Samsung S10e). Ik heb alles geprobeerd om dit probleem te verhelpen. Zelfs een keer de hele telefoon gereset; terug naar fabriekinstellingen. En alles opnieuw geïnstalleerd.
Iemand een oplossing of idee?
Groet, Freek

  • Tino

  Hoi Freek,
  Jammer dat je niet kunt vertrouwen op de techniek.
  We worden er steeds meer van afhankelijk omdat het veel gemak op levert als het goed werkt.
  Ik heb zelf het Medtronic systeem. Deze werkt samen met de Guardian CGM.
  Op dit moment heb ik nog de Guardian 3 icm Medtronic 670G pomp. Hier gaat het ook wel eens mis. Het blijft techniek hè?
  Op zich wordt alles in de loop van de tijd steeds beter. Je zou eens kunnen vragen of jouw diabetes verpleegkundige een ander systeem heeft dat je uit zou mogen proberen.
  Succes!

  • Hallo Tino,
   Het mooie van de FSL is dat het een simpele oplossing is voor mij. Alleen een knoop op mijn arm die zelfs zwemmen en de sauna overleeft. Jammer dat het niet altijd heel betrouwbaar is. Dus vaker scannen.
   Er is nog geen simpel betaalbaar alternatief voor. Een pompje vind ik gedoe. Het veel zelfscannen en een aantekeningenboekje bijhouden is ook gedoe, maar het helpt ook om te leren hoe je lijf op insuline, sport en eten reageert. Als de FSL het laat afweten dan heb ik, voor het geval dat, ook prikkertjes mee om zonodig een vingerprik te doen. Vooral bij langere bezigheden zoals fietstochten, wandelingen of autoritten heb ik die bij me. Beetje terug naar de tijd van de postkoets :)

 • Ik heb juist hetzelfde probleem.
  Ik gebruik de free libre 2 sensor al vanaf het begin dat die beschikbaar is.
  Sinds enige tijd, kan ik niet meer scannen met mijn telefoon en waren de alarmen ook al een tijde ineens niet meer beschikbaar, ook al zijn die ingesteld op mijn telefoon.
  IK heb een samsung s20 Fe.
  Ze kunnen mij bij Abbott ook niet helpen, en bij Samsung heb ik via de helpdesk de laatste versie van software op mijn telefoon gezet, met de nodige miserie dat er dingen terug moesten worden ingesteld en dingen die ik niet meer terugvind, maar het helpt totaal niet.
  Ik scan dan maar terug met mijn eerste oude scanner. Maar daar zijn ook geen alarmen mee beschikbaar. Bij Abbott was geen scanner beschikbaar met alarmen.
  Je ondervind dan de voordelen van die dingen, en nu werkt het dan niet meer. Niet echt prettig.
  Hopelijk lossen ze die problemen terug op.

 • Ik gebruik die alarmen ook niet meer. Het werkt soms wel soms niet. Nu scan ik twee keer per uur mijn sensor, en dat werkt altijd.

 • Laatst was ik aan het mopperen dat mijn lage alarm bij een nachtelijke hypo niet afging, maar later bleek dat ik de alarmen zelf heb uitgezet. Nu al meerdere keren gebeurt dat ik na een nachtelijke hypo net weer een beetje wegdommel na het nodige gegeten heb en het alarm binnen 10 minuten weer afgaat. Ja zo snel herstelt het allemaal niet. Nu doe ik het zo dat het hoge alarm permanent uitstaat en het lage alarm uitgaat na de eerste hypo ‘s-nachts. Dan mag hij ‘s-ochtends weer aan.

  • KeesB

  Vorige week was ik een weekje in België en moest een nieuwe sensor met de app starten. Weer terug thuis wilde de scanner niet werken omdat de sensor al met een ander apparaat gestart was. Maar het rare is dat het andersom wel werkt. Als ik de sensor met de scanner start, kan ik daarna ook met de app scannen.
  Maar goed, nu dus met de app en ik kwam er een paar dagen geleden achter dat ik alarmen kon instellen, dus dat maar gedaan. Hoog bij 13,5 en laag bij 5. Net ging het alarm en ik zat op 4,1 (eigenlijk te laat). Wat gegeten en een tijdje later gaat weer het alarm en ik zit op 7,5. Net alweer een alarm en ik zit op 9,5
  Voorheen ging het wel goed maar dit is een rampdag.
  Nu vraag ik me ook iets af. Als mijn foon in de slaapkamer ligt dan gaat net zo goed het alarm af dus een bereik van 6 meter kan wel kloppen. Maar de app kan blijkbaar de waarde lezen zonder te scannen. Dat gaat dan geloof ik via bluetooth. Waarvoor moet ik dan nog scannen om de waarde te zien?
  Ik ben verder wel blij met de alarmen hoor. Als ik aan het werk ben en ik ben lekker bezig dan gebeurt het vaak dat ik ineens begin te zweten en de energie is weg en ik zit ineens op 2,8 of zo. Dan moet er weer een staaf dextro in en een krentebolletje en dan duurt het nog een tijdje en ik kan weer verder. Een alarm op 5 of 5,5 zal dat hopelijk gaan voorkomen.

   • KeesB

   Ik heb nu een ander alarm-geluidje ingesteld voor het signaalverlies en nu blijkt dat dit steeds af gaat. Het heeft dus niets te maken met de glucosewaarde.
   De foon ligt op nog geen meter afstand van mijn arm. Geen id wat ik er aan kan doen.

 • Wat vind je de toegevoegde waarde van het afstandsalarm? Alleen diegene die bij de scanner of je telefoon achterblijft hoort het en kan er niets aan doen. Het is één van de eerste dingen die ik uitgeschakeld heb. Die volgorde die je vertelt van app en scanner klopt. Is al eens eerder gemeld. Eerst de scanner en de aap kan nog 14 dagen gestart worden. Eerst de app, dan kan alleen de scanner nog binnen het uur gestart worden. Daarna niet meer.

   • KeesB

   Nou, ik kan dus echt de scanner niet gebruiken zodra ik met de app gestart ben, ook niet als ik binnen een uur na het starten scan. De scanner weigert gewoon omdat de sensor al met een ander ding gestart is. Misschien komt dat doordat ik een ‘oude’ scanner gebruik, zo eentje zonder alarmen.

   Ik ben te lui om een juist topic op te zoeken maar iets anders met de app is dat het soms gewoon weigert te scannen. Dan moet ik de foon ff uit zetten (aan/uit knopje zodat het scherm zwart wordt) en weer aan en dan werkt het weer.

  • KeesB

  Nou dat alarm is erg handig als ik aan het werk ben. Zonder alarm zak ik gerust tot onder de 3 en dan moet ik echt ff gaan zitten terwijl ik een staaf dextro eet. Als ik het alarm bij 5,5 laat afgaan dan ben ik op tijd om wat te eten. Als ik aan het werk ben dan zakt de waarde alleen maar dus als ik dan op 5,5 zit dan is het nog steeds aan het zakken. Als ik dan iets normaals eet zoals een krentebol of twee, dan zakt het niet meer zo snel beneden de 3 en kan ik gewoon doorwerken. Ik vind het alarm dus ideaal.
  Ik ga het de volgende keer proberen om de scanner direct te starten nadat ik de app heb gestart! Bedankt voor de tip!

  • Yvonne

  Het lage alarm vind ik ook ideaal, zeker de eerste keer dat hij afgaat. Maar wat ik me afvroeg is wat de meerwaarde is dat het alarm afgaat als je uit de buurt bent?

  Trouwens het eerste apparaat dat je gebruikt om te scannen, krijgt de alarmen. Nummer 2 enz alleen de meetwaarden, maar geen alarm.

  • KeesB

  Oh maar het bereik van de app is niet zo groot, ik dacht iets van 6 meter. Als je verder van de app vandaan bent dan gaat er geen alarm meer. Nou ja er is ook nog een alarm als je buiten bereik bent en als je daar een acceptabel deuntje voor kiest dsn atoort het de omgeving ook niet zo.
  Ik heb mijn foon meestal wel bij me dus daar start ik de sensor maar mee zodat ik daarop de alarmen krijg. Het is eigenlijk wel beter dat er slechts op 1 apparaat het alarm gaat anders is er paniek als je twee apparaten moet laten scannen om de alarmen stop te zetten.

  • floffie

  Mijn iphone scand goed maar er was een stem die de waarden zegde en nu plots doet die het niet meernog iemand voor had.

  • Inger69

  Mijn man gebruikt sinds kort zijn telefoon om zijn suikers bij te houden. Daarvoor gebruikte hij de bijgeleverde reader, probleem loos.

  De app op de telefoon blijft continue de melding signaal verlies geven. Abbott 4x gesproken en alle 4 zeggen ze wat anders. Resultaat: de app werkt nog steeds niet, met als gevolg dat hij geen alarmen krijgt. De suiker van mijn man is al jaren bijna niet goed in steken. Hij heeft diabetes type 3c als gevolg van chronische pancreatitis. Het laatste antwoord cabine Abbott was daar de nieuwste update dit probleem veroorzaakt en ze ene bezig zijn. Maar niet kunnen zeggen hoe lang het gaat duren voor het opgelost gaat worden.
  .al met al hoge mate van frustratie en geen oplossing.

  • Krammie

  Hallo Inger69. Ik heb dezelfde problemen als je man. Ook diabetes type 3c ( het heeftoverigens heel lang geduurd voordat de internist en de diabetesverpleegkundige mijn diabes als type 3c kwalificeerde). De FSL2 gebruik ik al geruime tijd. Maar sinds kort werken de Alarmen niet meer. Voorheen perfect maar bij de laatste 2 sensoren niet meer. Omdat mijn vrouw wakker werd van de signalen snacht. Heb ik een smartwatch aangeschaft die bij te hoge en te lage waarden een trilling op de pols geeft via de smartwatch. Ik vroeg mij af of het feit dat het alarm niet meer werkt door de smartwatsch komt, maar gezien jouw en alle andere reacties de oorzaak in de sensor moet worden gezocht. Heel frustrerend dat een bedrijf als Abbott dit probleem niet kan oplossen

  • Krammie

  Vanochtend gebeld met Abbott. Zeer vriendelijke dame aan de telefoon. Het zou een software probleem zijn. Mijn app heeft de als software versie 2.8.1.9305. Advies:
  1) Wachten op een nieuwe update
  2) Alles een keer uit doen en weer aan
  3) Zolang de nieuwe update er nog niet voorlopig sensor opstarten met de scanner. Dat er dan geen meldingen op mijn smartwatch komen, is volgens haar jammer maar is voor de time being even niet anders. Tja ik zou zeggen, zorg zo snel mogelijk dat het probleem is opgelost, want de alarm functie is toch wel één van de belangrijkste functies van FSL2

  • Oarie

  Ik heb hetzelfde probleem. Geen vertrouwen meer. Ben altijd bezig en als je een melding ontvangt van sensor kan je meteen even handelen naar behoefte. Dat gebeurt dus niet meer helaas. Hoop dat er snel een oplossing komt.

  Arie Kruithof

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.