Home Forums Medicijnen allergische reacties op langwerkende insuline’s

allergische reacties op langwerkende insuline’s

Onze tiener dochter heeft heftige allergische reacties op verschillende langwerkende insuline’s, waarschijnlijk op het conserveringsmiddel wat het voor zorgt dat de insuline over een langere tijd wordt afgegeven. NovaRapid gaat goed.

Levermir, Novo mix, Ryzodeg, Tersiba en Humaline zijn inmiddels geprobeerd en in alle gevallen ontstaan er allergische reacties en een slechte werking.

Terug naar de pomp is geen optie, tussen haar 4de en 16de heeft ze een pomp gehad, maar die is voorlopig even out of the question.

We zijn onder behandeling bij Diabeter, maar hier komen we niet veel verder, helaas.

Heeft iemand ideeën tips hoe dit nu verder aan te pakken?
# Andere soort langwerkende insuline die we nog kunnen proberen
# Een methode om de allergische reactie aan te pakken
# ..

  • Jasper

  Beste rlangendoen,

  Ik heb zelf gelukkig geen ervaring met een allergie, maar het lijkt me heel vervelend.
  Ik zie dat jullie bij de langwerkende insulines nog geen Lantus hebben staan, deze gebruik ik en wie weet heeft je dochter daar geen allergische reactie op.
  Ook heb ik even gegoogled, maar dat hebben jullie zelf waarschijnlijk ook al gedaan. Hier had ik een wel behulpzame link gevonden: https://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfolders-brochures/zoeken-alfabet/I/insuline_allergie.pdf
  Hopelijk vinden jullie snel een oplossing!
  Groeten,
  Jasper

 • Heb je de Lantus en de opvolger van de lantus al geprobeerd de Toujeo? Er is ook nog een alternatiefve langwerkende insuline afgeleid van de lantus.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.