Home Forums Lichamelijke complicaties Allergische reacties

 • franka

Allergische reacties

Hallo
Ik heb een vraag over de freestyle Libre sensor mogelijk heb ik een allergische reactie van het pinnetje in de sensor heb geen last van de pleister
Wie heeft dezelfde ervaring of kan mij een oplossing geven

  • Ben42

  Mijn ervaring met de Freestyle Libre is dat ik er in het begin **) aan moest wennen. De sensor iriteerde, zowel het ‘pinnetje’ als de pleister, daar kon ik in het begin last van hebben.
  Jeuk, kriebel en bij de pleister zelfs roodheid, blaren en flink gevoelig.
  Bij mij was dat irritatie, geen allergische reactie.

  De irritatie kan flink oplopen, met name voor de pleister. Een klein aantal mensen is gevoelig voor pleisters, hierbij kan er sprake zijn van een pleister allergie. Van het ‘pinnetje’ heb ik dergelijke verhalen nooit echt als bevestigd gehoord, wel van de irritatie, niet dat het ook daadwerkelijk een allergische reactie was.

  Volgens mij is irritatie heel gebruikelijk en een allergische reactie minder gebruikelijk. Een (echt) allergische reactie op het pennetje, lijkt mij zeer zeldzaam.
  Maar ook zeldzame gevallen komen voor. Dat kan ik (zoals de meeste mensen) niet beoordelen.

  Helaas is het zo dat er geen instantie is die negatieve reacties op de Freestyle libre in kaart brengt. Abbott doet dat misschien wel, maar beschouwd dit als bedrijfsgevoelige informatie. Artsen en Diabetes verpleegkundigen combineren hun gezamelijke kennis niet. Met je klachten kun je dus ook bijna nergens naar toe.

  En hoewel er wel andere vergelijkbare systemen zijn, zijn die meestal niet beschikbaar (door de prijs en het voorschrijfbeleid). De keuze waar je dan meestal voor komt te staan is stoppen met de FLS en weer overgaan op vingerprikken, of proberen of je die irritaties kunt overwinnen.

  Ben
  **)
  Tijdens het eerste jaar ben ik even gestopt met de FLS, met de irritatie en kosten die ik zelf moest betalen heb ik toen een pauze ingebouwd. Daarna een andere aanbreng methode gebruikt en deze jaren lang gebruikt. Nu gebruik ik de FLS alleen nog maar met skin tac en heb nagenoeg geen last meer van irritatie.

   • franka

   Door het irriteren van het pennetje kan ik na zes dagen de sensor niet meer gebruiken het geeft aan vervang de sensor
   Heb het eerder gehad en na een pauze van een half jaar weer begonnen en weer irritaties
   Praktijkverpleeg kundige kon mij niet verder helpen en ja bij Abbott kom je niet verder
   Heb geen last van de PLEISTER alleen van het PINNETJE

 • Enkele keren geconfronteerd geweest met ontstekingen welke werden veroorzaakt door het pinnetje. Belangrijk om bij een dergelijke ervaring de sensor te verwijderen en een nieuwe te plaatsen op de andere arm.

   • franka

   Hallo bloemetje
   Helaas werkt dat bij mij niet ook last van andere plaats

 • Hoi,

  Ik heb zelf ook last gehad van irritaties van pleister / pinnetje. Wat je wellicht kan proberen is de dag van aanbrengen een hooikoortstabletje nemen. Bij werkt dit tegen een reactie.

  Groet,

  Finnbar

   • franka

   Hallo finnbar
   Kun je evt mij uitleggen wat en hoe de irritaties zijn b.v een rode stip waar het pinnetje de huid ingaat of rondom waar de pleister zat ikzelf had wel een rode plek van de sensor
   Ikzelf kreeg een prikkelende gevoel onder de sensor en vlak daarna gaf de sensor aan dat het vervangen moest worden na zes dagen

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.