Home Forums Voeding Alternatief dieet/tips om af te vallen in plaats van koolhydraat arm?

Alternatief dieet/tips om af te vallen in plaats van koolhydraat arm?

Hoi, ik ben op zoek naar tips of ervaringen van mensen die zijn gaan afvallen met een ander dieet/eetstijl dan koolhydraat arm.
Bij mij is deze week diabetes 2 bevestigd en volgende week maandag start ik met medicatie. Mijn bloedsuiker zit op 7.2 en mijn HbA1c op 39. Mijn huisarts heeft het met toeval ontdekt en ze denkt dat als ik afval mijn suikers waarschijnlijk weer normaal zullen zijn en medicatie vrij kan leven. Ik weet niet of dit voor jullie info nodig is ;-) maar ik ben 31jr, 1.78m en weeg 105kg.

In dat afvallen zit bij mij juist nu net het probleem en vroeg mij af of hier mensen zijn met soort gelijke ervaringen of dieet tips hebben. Ik leef namelijk al 5jr best gezond; eet vegetarisch 1500 tot 1800 kcal, snoep zelden, geen eetbuien of overeten, sport 3x per week (crossfit) en wandel bijna elke dag 30min of meer. Afgelopen zomer ben ik via de huisarts doorverwezen naar een dietist omdat ik wilde afvallen maar sporten en gezond eten niet leken te werken (dit was dus voordat ik wist dat ik diabetes had). Hier ben ik toevallig al koolhydraat arm gaan eten. Na 6 weken was er alleen geen verschil en heb ik een strengere variant gevolgd van maximaal 6 koolhydraten per maaltijd. Bij die laatste kwam ik zelfs weer vet aan.

Nu vroeg ik mij af of er hier mensen zijn dit hetzelfde hebben gehad en tips hebben voor een ander dieet/eetwijze? Of kan het zijn dat koolhydraat arm juist gaat werken omdat je medicatie ernaast gebruikt? Ik ga dit ook volgende week met de diabetes verpleegkundige bespreken maar dacht misschien heeft iemand hier nog een goede tip of ervaring die ik kan proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet!

  • Hi wednesday,

    Ik reageer even kort, maar ik zie dat je veel te laag zat met je kh. Kennis van mij heeft goede ervaring met https://thenewfood.nl/vega-startgids/
    Succes met afvallen!
    Je HbA1C is keurig. Laat je niet gek maken.

    Groetjes Lotje

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.