Home Forums Nieuw met diabetes Amputatie

Amputatie

Hallo,

Kennen jullie het progamma top dokters op belgische zender? Daar doet een chirurg mee die niets anders doet dan amputaties bij diabetes patienten. Nu daar had ik beter niet naar gekeken, de schrik zit er nu wel in aangezien ik mijn waardes niet altijd onder controle heb, zeker niet als ik een hypo heb, dan breekt het zweet me uit en krijg ik ook reuze honger. Met als gevolg een vreetbui en dan een hyper. In 2030 gaat er een tsunami van diabetes zijn zei hij. Geen goede vooruitzichten mss gaan ze nu wat meer onderzoeken doen. Hoe gaan jullie daarmee om? Geen koolhydraten eten is een optie maar hou ik niet vol. Bewegen doe ik genoeg maar dan krijg ik gegarandeerd een hypo. Ale blijf maar op je gewicht met diabetes. Gaat heel de dag goed en s’ avonds is het naar de vaantjes. Herkennen jullie dit? Ik ben nu ongeveer 10 maanden aan het spuiten en het hangt me nu al de keel uit. Herkenbaar?

  • Jaapie

  Dergelijke programma’s zijn vaak over de top. De echt uitzonderlijke gevallen worden alleen besproken. Vorige week of mss iets langer geleden was er bij tijd voor max ook aandacht voor diabetes. Hier zag je natuurlijk ook de meest schrijnende gevallen. Dat spreekt mensen natuurlijk aan om geld te gaan geven. Je moet je dus niet druk gaan maken na het kijken van zo’n programma. Je moet de inhoud goed relativeren en vooral niet te veel op jezelf willen betrekken. Dat is hoe ik erin sta.
  Nog een week eerder had ook BNN een programma wanneer iemand overleden zou zijn door haar diabetes. Duidelijk was alleen dat zelfs de programmamakers geen verstand hadden van diabetes. De persoon in kwestie zou overleden zijn aan een hypo omdat ze te weinig gespoten zou hebben?! Hoe kun je nu weer een hypo krijgen door te weinig gespoten te hebben? Verder was de persoon in kwestie een zware alcoholist. Dat is natuurlijk niet heel erg verstandig. Als jij een overdosis alcohol gaat nuttigen, ben je niet goed bezig. Of je nu diabetes hebt of niet. Dat is voor niemand goed. Ze was totaal niet bezig met zelfmanagement van haar ziekte. Ze deed maar wat ze leuk vond. Tja, dan vraag je je er haast ik wil ik zeggen. Nu deed het programma vermoeden alsof er een grote kans is dat je opeens aan een hypo overlijdt. Die kans is echter maar heel klein, zo goed als niet aanwezig. Ga dat verhaal dus zeker niet op jezelf betrekken zou ik zeggen. Zo compleet niet representatief.
  Zo zal het ook zijn met dat Belgische programma dat jij noemt, verwacht ik. Ik ken het niet, dus ik kan mijn mening over het programma zelf niet geven. G

 • Hallo Jaapie,

  Je hebt gelijk hoor, ik heb het nu gerelativeerd :). Maar toen ik aan het kijken was zag ik mezelf daar al liggen zonder benen. Ik let echt wel op maar soms gaat het de mist in zoals bij de meeste denk ik. Zo’n progamma draait alleen om kijkcijfers en winst weet ik wel. Ik wil 100 jaar worden met mijn diabetes. Ik moest het even kwijt bedankt voor je reactie

  • Abisko

  diabetes->polyneuropathie->ulcers->botaantasting->amputatie

  Nou het is op een commerciële zender maar geld inzamelen via tv mag niet in Belgi e van de reclamewetgeving.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.