Home Forums Behandelaren Andere zorgverlener

Andere zorgverlener

Bij huisartsen heb je diabetesdames.
Als deze niet bevallen, kun je dan een andere zorgverlener kiezen?

Ik weet niet wat het is, maar de 2 diabetesdames lijken echt sadistisch, niet zorgverlenend.
De laatste keer ben ik zo hard geprikt en afgekat op een vraag over bloedonderzoek en kwaliteit van mijn bloed nu mijn voedingspatroon anders is, dat ik er echt klaar mee ben. Dit is geen zorg.
Ik weet wel dat het mijn eigen schuld is dat ik diabetes heb, maar dat hoeft een zorgverlener mij niet in te peperen.

Die prik van afgelopen maandag? Die kun je nu, 4 dagen later, nog zien zitten, doet me nog steeds pijn, slaat helemaal nergens op hoe hard ze die prikpen in mijn vinger duwde.

Dus kan ik een andere diabetes zorgverlener krijgen buiten de huisartsenpraktijk waar ik zit, en hoe pak ik dit aan?

  • Antje

  Geen antwoord op je vraag maar het is NIET je eigen schuld dat je diabetes hebt. De meeste mensen kunnen doen en eten wat ze willen en krijgen geen diabetes. Als je het wel krijgt had je er dus aanleg voor.
  Die dames klinken trouwens niet fijn. Mocht je in overleg met je huisarts geen andere dames kunnen krijgen dan is het misschien wat om aan een andere huisarts met andere diabetesdames te gaan denken.
  Hier is het net andersom. Ik ben niet erg tevreden over mijn huisartsen maar wil mijn diabetesmevrouw niet kwijt.
  Succes!

  • Frankvo

  En ze wijzen op hun fouten??

  Zij moeten zich aanpassen aan de diabeet en de diabeet niet aan de zorgverlener want de ene diabeet is niet de andere diabeet. Dit is een probleem van de zorgverleners —> Wat hier werkt moet ook ergens anders werken niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

 • Je zou aan de huisarts een verwijzing kunnen vragen naar een internist.
  Of idd. een andere huisarts zoeken met andere dames.
  Ik heb type 1 en ben blij dat ik niet naar de dame hier bij de huisarts moet.

  Type 2 is ook erfelijk, hoezo eigen schuld? En deze link is over gewicht. Goed om even te lezen.
  https://wibnet.nl/geneeskunde/trilhaartjes-bepalen-je-gewicht

  • Nicolet

  Hallo, wat vervelend dat je niet overweg kunt met je diabetesdames. Ik heb niet direct de oplossing voor je, maar wel voor wat betreft het prikken. Ik weet niet of jij je zelf ook controleert, maar als dat het geval is heb je ook een prikpen. Neem in het vervolg gewoon je eigen prikpen mee en prik zelf. Dan ben je voor het prikken niet meer afhankelijk van hoe iemand anders het doet.

 • De assistentes die de controles en zo doen voor diabetes maar bv ook wel eens voor astma. Horen bij de praktijk. Als je daar alleen maar 2 assistentes heb moet je het daarmee doen of je moet overstappen naar andere praktijk. Naar een internist en zijn team wordt je niet snel gestuurd, dit omdat er dan meerdere dingen moeten spelen, bv medicatie waardoor suiker instant wordt gehouden of meer risico is op diabetes door de medicatie.
  Ik heb jaren totaal niks met mijn diabetes gedaan omdat ik ook bij de assistentes het ene verwijt na het andere kreeg, zelfs uitgelachen werd als ik het had over gewoontes die ik had en die voor mij ivm mijn autisme extreem lastig waren om daar vanaf te raken.
  Maar zelfs in een diabetes team van een internist heb ik het uitgelachen worden meegemaakt. Ik heb gelukkig nu een goed team gevonden.
  Maar vinger prikken doet altijd zeer en kan je op bepaalde plekken nog dagen voelen en soms zien.
  Zelf nu ik het 4x per dag zelf moet doen, heb ik regelmatig blauwe plekjes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.