Home Forums Lichamelijke complicaties Aspart de vervanger van Novorapid problemen bij meer mensen

 • Vasty

Aspart de vervanger van Novorapid problemen bij meer mensen

Ik moest ook overstappen naar Aspart. Ik had daarvoor Novorapid daarmee was ik mooi strak ingesteld. Ik ervaar ook problemen met Aspart, sneller duizelig, eerder verhoging bloedsuiker, onrustig slapen, hart kloppingen enz. Maar als je naar de vorige terug wil moet je zelf betalen! Terwijl je bij verzekering Nationale Nederlanden vergoed krijgt! Discriminatie ten top! Mensen start hierover een PETITIE! Voor alle diabetes patiënten gunstig! 🙂

  • Vasty

  Petitie aanmaken dat alle insuline zowel Novorapid als aspart als ook alle andere weer gewoon vergoed worden vanuit de basis verzekering!

  • loei

  Ik ben het helemaal met je eens, ik betaal al ruim een jaar mijn novorapid zelf. Had bij Aspart heel grillige en hoge bloedsuikers (ook volgens internist en diabetesverpleegkundige), bovendien miste ik mijn insulinepen met geheugen (novopen 5) heel erg. Maar de verzekering (IZA) en de apotheker weigerden mij de novorapid, zelfs met recept van internist.
  Ik vind het schandalig en een petitie starten lijkt mij een goed idee.
  Iemand die daarvoor het voortouw wil nemen?

   • Vasty

   Hey, ik had anders wel het voortouw willen nemen maar ik lig al met zoveel partijen in de clinch dat ik hier domweg geen tijd en geld voor heb!Maar ik hoop wel voor iedereen met Diabetes dat er een Petitie komt mbt de Asprat-Novorapid!

   Kwam er recent achter dat je bij het Lareb op http://www.lareb.nl ook bijwerkingen kunt melden over bijvoorbeeld de Aspart en hoe meer mensen dat gaan doen hoe beter!

   Ook kwam ik daar te weten over een bijwerking die ik heb van het vaccin astra zeneca, huiduitslag en exceem en dit werd stelling ontkent door mijn huisartsenpraktijk!

 • Ik heb (gelukkig) geen problemen met de overstap.

  • Catarina.
   Goedemiddag,
   Ik lees net dat sommige zijn overgestapt naar Aspart,
   waarom moest dat? Ik gebruik nog steeds Novorapid en
   heb er nog niets over gehoord.

    • Vasty

    Misschien wel handig ook om in beeld te brengen welke zorgverzekeraars wel de Novorapid vergoeden en welke niet?Dan weten we naar welke we kunnen overstappen!

  • Mr. M

  Hangt van je verzekeraar af helaas.
  Van Nat Nederlanden ging ik van Aspart -> Novo Rapid (gelukkig).

  gr Marten

 • Hier mee had ik ook slechte ervaringen mee . Dus met het ziekenhuis overleg gehad ,
  Nu weer terug op de Novorapid . Plus en brief naar de ziektekosten verzekering.

  • Vasty

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.