Home Forums Medicijnen aspart ipv novorapid gekregen bij de apotheek.

aspart ipv novorapid gekregen bij de apotheek.

Hallo leden, wat moet ik doen als ik andere insuline heb gekregen bij de apotheek. Had novorapid krijg nu aspart zit bij VGZ. Heb de insuline niet aangenomen.

 • Dat ligt denk ik aan vgz.
  Ik krijg de medicijnen die ik al 40 jaar gebruik ineens ook niet meer maar n ander.
  Ben al blij dat ze mijn db2 meds nuet weigeren…….tot nu toe.

  • loei

  Dat is mij vorig jaar ook overkomen en heb het toen een tijd zelf betaald.Gelukkig kwam ik er later achter dat je het wel vergoed krijgt, maar eerst de apotheek moet betalen en dan de nota kan declareren . Ik had overigens wel een recept voor novorapid van de internist gekregen met de opmerking dat ik dat om medische redenen moest hebben. Ik ben verzekerd bij de IZA die de VGZ valt.

 • Ik gebruik Aspart al zo’n 2 jaar. En nog nooit een probleem gehad.

  Waar ik wel moeite mee heb is dat de apotheek zonder overleg mij “omzette” van Rapid naar Aspart.
  Maar toen ik het kreeg dacht ik ;“kijken hoe het gaat’. Zo zie je maar weer dat de macht van de apotheker ver gaat. Overigens in navolging van de verzekeraar.
  Of zoals mijn internist wel eens zegt;“Ik vraag mij af wat ik hier nou zit te doen…..”

 • ik gebruik jaren novorapid ging altijd goed tot vorig jaar 2022 kreeg ik geen novorapid en moest Insuline Aspart Sanofi nemen ( kreeg plekken op mijn hoofd ) kreeg problemen met mijn gezondheid en vaak hypo volgens apotheek was het opdracht van de zorgverzekering dat er goedkopere alternatieven gevonden moest worden liet het er niet bij zitten en heb via ziekenhuis internist en diabetverpleegkunde heb ik gezegd ik wil mijn oude insuline terug
  ALS OP RECEPT STAAT MEDISCHE NOODZAAK dan kan apotheker hoog of laag springen dan moeten ze novorapid geven dat apotheker kosten wil besparen heb je geen boodschap aan sinds 1 jaar heb ik weer oude insuline terug en gaat veel beter minder hypo s

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.