Home Forums Behandelaren Atorvastatine Mylan

 • elpee

Atorvastatine Mylan

Goedemiddag,

sinds eind februari 2015 kreeg ik van de huisarts Atorvastatine voorgeschreven. Heb sinds 2010 diabetes 2 en gebruik hiervoor Metformine. Waar het om gaat is het volgende: Veel bijwerkingen bij gebruik Atorvastatine. Wil graag weten of er meer mensen zijn die hiermee te maken hebben.
Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  • marit

  Ik gebruik zelf simvastatine en heb daar gelukkig geen last van. Ik gebruik 80 mg per dag. Je zou aan je huisarts een andere statine kunnen vragen om te kijken of je daar minder bijwerkingen van hebt.
  Statines staan erom bekend dat ze vervelende bijwerkingen kunnen hebben.

  • elpee

  bedankt voor het snelle reageren. Groet, Elpee

 • @elpee, misschien is dit topic ook informatief: Ervaring met statines

  • Korg

  Ik gebruikte ook simvastatine maar dit had niet het gewenste resultaat. Atorvastatine schijnt wat sterker te werken. Nu ik dit middel een half jaar gebruik heb ik meer last van vervelende klachten. Het is alleen moeilijk aan te geven of het een bijwerking is of te wijten is aan andere kwaaltjes.

   • elpee

   Na het lezen van de reacties die ik kreeg, heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts om te komen tot een alternatief of ik stop met dit medicijn. De bijwerkingen die ik heb, zowel bij gebruik van Simvastatine als Atorvastatine, maken het leven niet prettiger.

 • Hallo Elpee,
  Al gedurende ruim 10 jaar gebruikte ik Simvastatine 40 mg en had geen last van bijwerkingen. Ongeveer een jaar geleden vond mijn cardioloog het nodig om mijn medicatie te veranderen. Hij schreef mij Atorvastatine Mylan 10 mg voor. En ja hoor, ik kreeg krampen in mijn kuiten, ’s nachts zodat ik mijn bed uit moest en ook overdag, ook terwijl ik aan het autorijden was. Ik heb zelfs moeten stoppen om het stuur over te laten aan mijn man. Bij mijn laatste bezoek aan de cardioloog heb ik hem dit verteld en hij heeft mij terug overgezet op Simvastatine 40 mg. Ik neem nu terug Simvastatine sinds een maand en heb geen krampen meer gehad! Iedereen reageert anders op medicijnen, dus mijn ervaring gaat niet op voor een ander. Ieder zal het zelf moeten uitproberen en ondervinden. Hopelijk werken de artsen er aan mee.
  Succes!
  Ulcuszes

   • elpee

   Bedankt voor de reacties op de bijwerkingen bij gebruik van Atorvastatine Mylan 20mg. Na overleg met de huisarts ben ik nu een week geleden voorlopig gestopt met dit medicijn. Nu al merk ik verbetering. Zoals: bijna geen haaruitval meer, geen jeuk, geen maagproblemen en geen hoest meer. Ik voel me echt prettiger.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.