Home Forums Bloedsuikerwaarden B12 tabletten van invloed op bloedsuiker?

B12 tabletten van invloed op bloedsuiker?

Vanwege een te lage waarde B12 gebruik ik nu s avonds zuigtabletten
B12. Kan dit van invloed zijn op de bloedsuiker waarde in de ochtend?

  • Elly

  Ik heb ook de B12 zuigtabletten en ze zelfs een tijdje ’s morgens en ’s avonds geslikt. De bloedsuikers reageerden er niet op. Wel de vermoeidheid, die werd wat minder.

  • Ben42

  De gebruikelijke waarschuwingen, ik ben geen arts, ik ben geen deskundige. Alles, ook dit bericht, moet je altijd met de nodige ‘achterdocht’ lezen.

  B12 is een zeer langzaam werkende ‘vitamine’. Effecten van B12 zijn volgens mij nauwelijks waarneembaar op de korte termijn.

  De B12 zit natuurlijk verpakt in een ‘tablet’. Maar over het algemeen zijn de tabletten zo klein dat deze ook maar weinig invloed hebben, zelfs als deze volledig uit suiker zouden bestaan, is de invloed nog maar zeer beperkt.

  Mijn inschatting is dus dat een B12 toediening in welke vorm dan ook op korte termijn geen invloed heeft op de bloedsuikers.

  Ben

  • Elly

  De gezondheids effecten waren er bij mij binnen een week. Bloedsuiker effecten nihil.Ik slik ze nog steeds dagelijks. Er zijn grote en kleine tabletten. Hangt van de dosis af.Op internet staan een aantal artikelen (in het engels) over diabetes en B12.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.