Home Forums Bewegen Backpacken op Bali.

Backpacken op Bali.

Hoi
Mijn zoon van 21 wil naar Bali en alles zelf verkennen. Heeft iemand ervaring met dit soort reizen in combinatie met diabetes 1 ?

Groetjes Christina

 • Hoi Christina,

  Ik heb niet helemaal hetzelfde gedaan, maar wel een aantal jaar geleden (ik was toen ergens in de 30) met alleen een ticket een aantal weken naar Brazilië geweest.
  Als voor bereiding alleen een Lonely Planet mee en mijn pennen met insuline + controle materiaal en wat dextro.
  Dat is toen eigenlijk prima gegaan! Wat hostels af met de bus, mensen leren kennen, wat (proberen) te surfen aan het strand, een georganiseerd tochtje door het regenwoud ter plaatse geboekt en een leuke tijd gehad.
  Ik kan het hem aanbevelen :-).
  Ik heb toen niet echt problemen ondervonden van mijn diabetes, het is een beetje opletten met eten wat je niet gewend bent natuurlijk en die Caipirinha drankjes daar waren nogal gevaarlijk voor je bloedsuikers ;-)

  Vroeger toen ik rond de 20 was wel met het hele gezin in Bali geweest. Toen heb ik zelf niks hoeven regelen. Maar ik denk dat je in Bali ook goed met diabetes kan reizen. Het is natuurlijk wel opletten met hoeveel koolhydraten je binnen krijgt met het plaatselijke eten, maar dat is denk ik vooral goed controleren en daar op inspelen. Voor noodsituaties ivm een hypo is daar ook gewoon cola te koop.

  Zo’n reis is een hele mooie ervaring en een leuke herinnering. Het is natuurlijk niet zonder risico, maar als je je suiker een beetje onder controle hebt lijkt mij het risico niet veel groter dan voor iemand anders.

  Groeten

 • Hi Jadoer, dank je voor je bericht. Zal het mijn zoon laten lezen, kan hij energie uit halen ter voorbereiding.

  Grietjes,
  Christina

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.