Home Forums Corona Bang..corona..

 • truda

Bang..corona..

Hai allemaal,

Ik heb al zo een 4 jaar diabetes type 2.
Slik nu 1 tablet jardiance en 1 tablet metformine 1000 mg elke dag.
Daarmee staan mijn bloedglucose waarden de hele dag tussen de 6 en de 10.

Sinds het corona virus ben ik abnormaal bang geworden het op te lopen.
Ik ben aleenstaande moeder en ben als de dood dat ik doodga en mijn kindjes achterlaat.

Ik ben zelfs zo bang dat ik nu hulp krijg en rustgevende medicatie.

Zijn er hier mensen die het virus al gehad hebben of mij er mischien iets meer over kunnen vertellen.

Op het moment beheerst de angst mijn hele leven.

Alvast bedankt..

 • Ik kan je niet aan betrouwbare informatie helpen, die je niet zelf ook kunt vinden via de website van het RIVM.

  Maar ik wens je alle kracht die je nodig hebt en hoop dat de medicatie aanslaat en je angsten onder controle brengt.

 • Ik heb ook diabetes en een auto-immuunziekte. Ik werk nog steeds, wel buiten. vind het heerlijk. Ik zit wel in de risicogroep, maar ik houd mensen wel op afstand, sommigen doen het niet, dan wacht ik of loop weg.

 • Mij heeft wel geholpen er zoveel mogelijk aan te doen om de weerstand te verhogen zoals voedingssupplementen nemen, gezond eten, veel bewegen en op tijd naar bed. Vorig weekend had ik het hele weekend verhoging, een malaise gevoel en ik lag veel op bed. Niks voor mij dus misschien heb ik het al gehad. 85% tot 99% heeft weinig of geen klachten bij besmetting dus dat zou natuurlijk kunnen.Gezien het afnemende aantal bij de GGD gemelde covid-19 gevallen en ziekenhuisopname is er alle reden er wat meer ontspannen mee om te gaan en dat is ook beter voor je weerstand!

  • daven

  heej truda ,

  Lees net je verhaal ,hoe gaat het nu met je ?
  ik ga mee met het advies van SimonW !
  angst is een slechte raadgever en tast je immuunsysteem aan ,dus dit tijdelijk onderdrukken met medicijnen is in jou geval geen slecht idee.
  Misschien even wat minder de media volgen ;-)(met het idee wat niet weet wat niet deert )

  groet daven

  Ps: ik zit zelf in een bad periode (zo noem ik zelf maar even ) en eet dus veel koolhydraten /ongezond (maar ik geniet wel ervan lol)
  Mijn suikers zullen veel hoger zijn dan die van jou (neem alleen supplementen, geen medicatie) Ik behoor tot de risicogroep en werk in de zorg ,maar ben van nature pos ingesteld ! Denk dat mijn instelling en de nodige supplementen (lees antioxidanten / vitamines en natuurlijk eet ik ook gezonde dingen mij op de been houden :-) Uiteraard is dit geen vrijbrief ,maar probeer je niet te druk te maken over dingen die kunnen gebeuren (dan gebeuren ze net :-) )

  Sterkte ,komt goed !!!

  • daven

  damn zie nu net dat de helft van mijn collega’s thuis in corona quarantaine zit (hoeft natuurlijk niets te betekenen ,maar ben blij dat ik nog even vrij heb ;-) Als ik niet eerder wordt teruggeroepen ! Oja de zorg gaat altijd door ,als de plicht roept gaan we gewoon :-)

  Hopelijk geen uitbraak afdeling ,maar dat zien we dan wel weer :-)

  • daven

  We zijn alweer een ruime tijd verder en momenteel werk ik zelf in de brandhaard (een kant van de afdeling is in quarantaine ,3 pos clienten en 6 pos geteste personeelsleden )
  Morgenvroeg weer testen en anders vrijdag weer “gewoon “aan het werk 😜
  Gelukkig ben ik nog steeds neg getest (laaste keer 8-2-22)
  Degene die pos getest zijn en ik mee in contact kom in de nacht ,gelden protocollen voor .Hier hou ik me aan ,dus ik voel me redelijk veilig en ben niet bang !

  Het valt me op dat het de gevacinneerde zijn ,die pos zijn 😉🤐🤐🤐(ok nu is het gros van collega’s wel gevaccineerd lol)

  Ik let momenteel niet op mijn suikers ,dus deze zullen niet top zijn .😉 Ik wil dus duidelijk maken dat wij als diabeten geen extra risico lopen om het te krijgen !(uiteraard bescherm ik me wel goed als ik een pos pt ga verzorgen 😜)

  • daven

  yeachhh nog steeds negatief ,dus vannacht weer aan de slag .😜
  Hopenlijk geen nieuwe pos gevallen ,maar ach de plicht roept ! (ook voor de ongevacineerden 😉😂😂😂😂)

  • daven

  pfff het is me toch wat met die corona ,nachtdienst collega vannacht ziek geworden en thuistest licht positief ,zal morgen wel de uitslag van de test ggd krijgen ?
  Als die ook positief is ,zal ik denk ik maar weer een afspraak voor zondag(5 dagen na laatste contact ) maken om me te laten testen (vertrouw dit meer als die zelftesten )
  Ik heb alleen een (droge ) hoest maar dit heb ik chronisch (denk dat dit van mijn hartfalen afkomt ?) en elke keer ben ik nog negatief getest !
  Net nog maar een lading vitamine en anti oxidanten naar binnen gewerkt ,gelukkig de laatste nacht strakjes . (maar ik voel me verder nog prima )

  Dit was trouwens ook een ongevaccineerde collega ,dus de vlieger dat alleen de gevaccineerde positief zijn gaat niet meer op 😉😂😂😂

  Vraag me af hoe het bij anderen op het werk is gesteld met corona ,of kunnen jullie allemaal thuiswerken ?😜

  oja mijn afdeling is gelukkig weer uit quarantaine ,patienten zijn weer negatief en op een enkele collega na die pos is ,is het grote gevaar weer geweken .😉

  • daven

  pfff collega is positief ,dus zondag maar weer gaan testen ,mijn lustrum (5 de keer )😜
  Het hoesten lijkt wat erger te worden(psychisch ? ) ,maar ik moet mezelf niet gek maken ,gewoon manifisteren dat ik het niet heb 😉👊😎😎😎

  Positief blijven ,alleen niet covid 😉😂😂😂

  • daven

  Vanmorgen getest ,uitslag al binnen (zeker rustig op carnavalszondag 😜😂😂😂)

  en………. nog steeds negatief !

  Mogen weer (veilig ) aan de slag 👊😎😎😎

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.