Bank of bewegen?

Natuurlijk weet ik dat bewegen echt beter voor me is dan bank hangen. Niet alleen voor mijn humeur maar ook voor mijn diabetes. Maar ik ben ook maar een mens en soms heb je gewoon goed inspiratie nodig om jezelf die push de goede kant op te geven.

Of ik wel wist hoe mooi bewegen is!

Een tijdje terug vond het wandelfestival plaats van de Nationale Diabetes Challenge bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Dertienhonderd enthousiaste wandelaars liepen daar met de Bas van de Goor foundation hun laatste kilometers. Heel veel maanden van voorbereiding en training gingen daar aan vooraf.

Inspirerend verhaal
Daar, op het stalplein van het Loo en bij onze DVN-kraam, sprak ik drie mannen; drie mannen met stralende ogen. Met een vergelijkbaar maar even uniek verhaal. Hoe goed het hun ging na die ingrijpende gastric bypass operatie. Hoe deze operatie hun leven had veranderd. Natuurlijk wilde ik hun hele verhaal horen. Stralend beschreven zij het traject van rolstoel naar 25 km wandelen. Met als gevolg; geen hypo’s meer, veel of zelfs geen medicijnen meer. En volop het leven kunnen delen en deelnemen. Hoe mooi bewegen is; of ik dat wel wist! Ik was en ben nog steeds onder de indruk van hun inspirerende verhaal, maar vooral van die stralende ogen.

Bij mij is de gastric bypass niet nodig. Mijn gewicht is nu prima. Maar het verhaal speelde gisteren wel door mijn hoofd bij mijn wekelijkse dilemma: bank of bewegen. En ja het werkte. Ik ben met stralende ogen op de spinningfiets gaan zitten. Want dat is wat ik graag doe; wandelen gaat mij te langzaam. Dilemma bank of bewegen; bewegen dus!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.