Home Forums Vakantie Basic kamperen met insuline

Basic kamperen met insuline

Wij zijn kampeerders en dan het liefst op natuurcampings. Helaas gebruik ik recent flink wat insuline (Lantus en Novorapid) vanwege het gebruik van Prednisolon.
Toch zouden we graag weer ouderwets gaan kamperen dit jaar. Dus met de auto naar Frankrijk en daar 2 tot 3 weken op en camping zonder stroom staan. Is dit uberhaupt mogelijk met insuline, of moeten we een minikoelkast aanschaffen en kamperen bij een luxere camping met stroomplekken?

  • Ben42

  Insuline mag niet bevriezen, dat lijkt mij geen probleem in Frankrijk in de zomer.

  Insuline verliest wel potentie indien het warm wordt bewaard, maar die achteruitgang van potentie is ‘relatief’ gering. **) Volgens mij is dus 3 weken kamperen in de zomer in Frankrijk geen probleem.

  Met de insuline relatief goed geïsoleerd te bewaren kun je de temperatuur van de insuline gemakkelijk onder de 20 graden houden.

  Mogelijkheden hiervoor zijn:
  Frio koeltasje. Het Frio tasje houd prima koel. (De claim dat het Frio tasje afkoelt is overigens niet waar). Het Frio koeltasje werkt door het tasje onder te dompelen in koud water. Het tasje warmt dan zelfs in zeer warme omstandigheden maar zeer langzaam op. In Griekenland in de volle zon, met het tasje opzettelijk in de zon gelegd, was de opwarming na uren slechts 2 a 3 graden.

  In een auto kun je door de insuline tussen je bagage, je insuline ‘relatief’ koel houden. Tussen kleding en in de volle zon, wordt de insuline niet echt warm. Deze methode heb ik wel eens gebruikt met een dagje pretpark waarbij de insuline in de auto bleef in de volle zon. middenin de bagage, bleef de temperatuur ‘redelijk’ stabiel. Temperatuur in de auto rond de 60 graden, insuline in de bagage rond de 26 a 27 graden. In een Friotasje kan de temperatuur dan onder de 20 graden blijven.
  Er zit wel wat verschil in verschillende insulines.

  Dit is allemaal praktijk ervaring en deze kan natuurlijk variëren. Bovendien vertrouw niet zomaar mijn berichten op het internet.

  Ben

  **)
  Alleen als je superkritisch bent zou je het verschil in achteruitgang van de potentie kunnen merken, ik heb het nog nooit waargenomen.

  • Jasper

  Ik er heb zelf nooit problemen mee gehad en kampeer bijna jaarlijks met een tentje in Frankrijk. Meestal heb ik in de auto dan wel een koelboxje die op 12Volt werkt.
  In die koelbox stop ik de insuline, de insuline heb ik dan weer in een koeltasje wat ik ooit van mijn spaarpunten bij de DVNwinkel heb gekregen.

 • Dank jullie wel voor de verhelderende reacties. Daar kan ik wat mee en ben ik blij mee.
  Inmiddels heb ik de website met Frio koeltasjes gevonden en deze ga ik dan ook bestellen. Erg handig voor onderweg.
  Daarnaast is een koelboxje op 12 Volt mooi erbij.
  Ik ben helemaal gerustgesteld en ga me nu bezig houden met campings zoeken. 😉
  Fijn weekend!

 • Een alternatief zonder stroom zijn twee plastic zakjes en een vochtig washandje. Eén plastic zakje dichtknopen om het doosje met insulineampullen, dat in een vochtig washandje doen en vervolgens in het tweede plastic zakje doen, dat je open laat. Zo wordt de rest van je spullen niet nat en door het langzame verdampen blijft de insuline koel. Zo weken zonder problemen door de tropen gereisd, maar dan wel met drie setjes: één vooraad insuline in mijn bagage, één in die van mijn man en in mijn dagrugzakje de in gebruik zijnde pennen. Je bent niet afhankelijk van anderen noch van stroom. Wel regelmatig het washandje controleren of het nog vochtig is.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.