Home Forums Behandelaren Behandelaar met oog voor KD2O leefstijl

Behandelaar met oog voor KD2O leefstijl

Hallo,

Ik wil van behandelaar veranderen. Ik zit bij een internist in het ziekenhuis. Ik heb een aantal jaar geleden mee gedaan aan Keer Diabetes 2 Om. Dit heeft me heel veel geholpen. Ik dacht ook van de insuline af te komen. Helaas heeft de afgelopen 2 jaar wat roet in het eten gegooit. Dit kan gebeuren maar kom er nu niet uit. Mijn behandelaar denk alleen maar aan meer insuline spuiten. Door deze behandeling kom ik steeds meer in een neerwaardse spiraal. Hier wil ik uit en zoek nu een behandelaar die zich meer richt op de leefstijl waardoor bloedglucose waardes dalen dan door weer een paar eenheden insuline te verhogen. Ik zeg nu: STOP !! niet nog meer insuline.

Mijn vraag is dan ook: Wie weet er een behandelaar die meer vanuit de leefstijl behandeld? Ik zoek iemand in de omgeving van Alkmaar, Schagen, Hoorn. Ik ben benieuwd.

Groet,
Michael

 • Je kunt toch weer gewoon die leefstijl keuze maken? Dat is niet echt afhankelijk van je behandelaar.
  Leefstijl is een keuze, als jij die veranderd zullen je waardes mee veranderen en dus ook je insuline behoefte.

  • Hoi Beertje 36,

   Klopt, echter voel ik niet voldoende begrip. De gesprekken tijdens controles gaan over dat ik meer medicatie moet gebruiken en niet gericht waar ik winst kan halen uit mijn leefstijl. Mijn doel stelling is waardes omlaag door leefstijl. De doel stelling van de behandelaar is waardes omlaag door meer medicatie. Hierdoor is onze ons pad anders en ik zoek juist na iemand die met mijn het zelfde pad kan bewandelen.

   Dus als iemand weet die zich meer richt op mijn leefstijl hoor ik het graag.

   Groet,
   Michael

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.