Home Forums Nieuw met diabetes Bestaat a typische DM2?

Bestaat a typische DM2?

2 mnd geleden werd bij mij bij toeval gevonden dat ik DM 2 heb tijdens een keer bloed prikken voor totaal iets anders omdat mijn glucose 19,9 was. Omdat mijn waardes zo hoog (woorden huisarts en internist) waren werd ik gelijk naar het ziekenhuis doorgestuurd en kreeg ik gelijk insuline. Ik had totaal geen klachten toen het werd vastgesteld. Ik bleek niet nuchter steeds boven de 20 te zitten en 2x dat het door een arts gecontroleerd werd op 24,2 en 26,7. Mijn hba1c was 106.
De laatste 2 jaar ben ik achteraf gezien enorm veel aangekomen (27 kilo) en m’n bmi was 2 mnd geleden 34. Ik merkte wel dat ik dikker en zwaarder was geworden maar woog me nooit. Ik heb nu ook gesprekken met een psycholoog en we zijn er achter gekomen dat ik vooral last heb/had van emotie eten met vooral zoete producten en 1 of 2x per week een eetbui. Ze stelde de diagnose BED die vooral de laatste 4 tot 6 maanden uit de hand is gelopen.

Bovenstaande had ik ooit al eens getikt. Ik houd het nu iets simpeler qua getallen ivm privacy.

Maar nu de echte vraag. De internist zei dat het echt DM2 is, er zijn geen antistoffen gevonden die een ander vorm zouden kunnen verklaren. Er was alleen verwacht dat de hoeveelheid insuline die ik nodig heb niet zo snel toe zou nemen. Het lijkt wel of ik inene vanuit het niets steeds meer “achteruit” ga en dus ook steeds meer nodig heb.
Mijn hba1c is zelfs na 2 maanden al wel echt een flink stuk gedaald wat ook wel positief is want dan doet de behandeling wel iets. Toch kom ik nuchter niet onder de 9.
Gemiddeld gaan 5 dgn echt goed qua eten, is er 1 slechte dag en 1 eetbui dag waarbij 25+ meer regel dan uitzondering is.

Ik moet misschien ook wel eerlijk zeggen dat ik ook nog wel iets ben aangekomen. Ben eerlijk over mijn eten en het heeft de aandacht

Wie met DM2 herkent dat je na de diagnose al snel veel meer medicatie moet gaan gebruiken? Is dit normaal? Komt het vaak voor met DM2 dat je zulke pieken kunt blijven houden.

Alvast bedankt voor de reactie

  • Geen enkele diabeet is gelijk aan de andere. Er is wel een aantal patronen, maar uitzonderingen zijn overal op. Een zo’n patroon: hoe zwaarder, hoe meer insuline nodig is. Wat ook nog meespeelt is dat je in de periode voor de behandeling je heel veel koolhydraten uitplaste. Zie de hoge HB1aC. Die houd je nu allemaal of vrijwel allemaal binnen. Wat wel gunstig is voor je nieren, die hoeven een stuk minder hard te werken en slijten minder hard. Maar wordt het nog lastiger om af te vallen.

  • Geef het tijd. Twee maanden is nog maar kort.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.