Home Forums Bloedsuikerwaarden Beste manier vingerprik

Beste manier vingerprik

Om de vingerprik beter te laten slagen, is mij geleerd de vinger iets te masseren richting de vingertop om zo de bloedtoevoer te stimuleren (naast warm water en de handen naar beneden te laten zwabberen). Nu vertelde een collega dat het beter is om vanuit de handpalm richting de vingers te stuwen, omdat er bij ‘mijn techniek’ vocht aan te pas komt. Wat is de beste manier voor een vingerprik?

  • Bij het voorbereiden van een vingerprik is het verstandig de handen goed te wassen met lauw/warm water en ook de vingers warm te wrijven. De vingers masseren kan natuurlijk ook. Maar als je de prik hebt uitgevoerd is het verstandig niet te veel te stuwen (melken) dan is de methode van je collega raadzaam. Want door te veel sturen op de prikplaats kan er inderdaad wondvocht meekomen waardoor een niet zuivere bloedwaarde wordt bepaald

    • Mies

    Ik heb helaas vaak last van koude handen waardoor ik soms meerdere keren een vingerprik moet zetten om genoeg bloed te krijgen voor de meting. De tip van het zwabberen met de handen ga ik zeker even uitproberen

  • Ik sla het bloed naar beneden naar mijn handen en vingers. Sta soms wel een tijdje te slaan, maar dit is bij mij de meest succes volle methode. Zelf dan kan het nog wel voorkomen dat ik er geen druppel bloed uit krijg. Nou, dan speel ik heus wel eens een beetje vals om toch die druppel bloed te krijgen. Dan moet ik zelfs nog wel eens in mijn vingertop knijpen eer er bloed komt.
    En dan krabt de kat je en dan heb je zonder problemen bloed. Veel bloed. Maar ja op dat moment heb je het dus juist niet nodig.
    O ja, ’s ochtends, nuchter is het geen probleem voor mij om een druppel bloed te krijgen. Waar dat aanligt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.