Home Forums Bloedsuikerwaarden Beste Olof King

Beste Olof King

Beste Olof King,

Vrijdag 29 september is er weer de ronde tafel bijeenkomst geweest met o.a  als topic Vergoeding flash glucose monitoring en voor welke doelgroepen.

Mijn dochtertje gebruikt de FSL (FreeStyle Libre) en ik hoop dat er z.s.m. vergoeding komt.

Kunt u ons laten weten wat er besproken is?

Ben erg benieuwd!!!

 • Ik geef je vraag aan hem door.

  Groetjes moderator

 • @lievezoe
  Helaas is er nog geen nieuws. Er is gesproken over een voorstel over de doelgroepen, maar dat is nog niet klaar. Dat voorstel wordt nog besproken door de deelnemende partijen en daarom kunnen we er nog niets over bekend maken. Ik begrijp dat dit teleurstellend is, dat is het voor ons ook.
  Mocht er nieuws zijn, dan hoor je dat zo snel mogelijk!

  Olof

 • Beste Olof

  Dank voor je snelle doch teleurstellende reactie.

  Kun je aangeven wanneer de volgende stap genomen gaat woorden.

  Verder zou ik ook graag willen weten waarom er zo ontzettend terughoudend wordt gedaan mbt het verstrekken van informatie. Wij diabeten(ouders) zitten zo op nieuws te wachten. Liefs positief nieuws maar het is in ieder geval al prettig als wij op de hoogte worden gehouden van de geplande stappen.

  Zou het fijn vinden als je hier nog even op reageert.

  Gr

 • @lievezoe Zo hoort dat nou eenmaal bij onderhandelingen. Omdat die vertrouwelijk zijn kun je niet alle informatie zomaar openbaar maken.

 • Dvn is een patiënten belangenvereniging. Zij behartigen onze belangen. Waarom mogen wij niet de voortgang vernemen. Dit kan zelfs zonder daar expliciet inhoudelijk op in te gaan.

 • Wil je een betrouwbare onderhandelingspartner zijn dan moet je terughoudend zijn met het verstrekken van informatie. Ik neem aan dat alleen informatie gedeeld kan worden als alle betrokken partijen daarmee instemmen. Voor patiëntenverenigingen kunnen geen andere regels gehanteerd worden.
  DVN behartigt onze belangen in die vertrouwelijke gesprekken en dat kan zonder uit de school te klappen. We zullen geduld moeten hebben.

 • Dank voor je reactie.

  Ik wacht nog even de reactie van Olof af.

 • ik weet wel dat je het deels terug kan vragen bij de belastingdienst.

  (de cijfers zijn niet de echte berekeningen!)
  bijvoorbeeld strips die je normaal gesproken zou gebruiken zijn iets van 500 p/m krijg je 500 p/m terug vragen bij de belasting dienst ;)

 • @lievezoe

  De stappen zijn als volgt. Als het voorstel klaar is, wordt het besproken door de deelnemende partijen. Daarna gaat het voorstel naar de wetenschappelijke adviesraad van het Zorginstituut. Zij adviseren er vervolgens de minister over.

  Wij kunnen nu nog niets communiceren, omdat het voorstel nog in behandeling is.

  De behoefte aan openheid snappen we. Maar zoals anderen al aangeven in hun reactie: uit de school klappen versterkt onze onderhandelingspositie niet. We vragen dus om je geduld (al merken we zelf ook dat dit best lastig is…)

  Groet
  Olof

 • Beste Olof King

  Wij zijn zeer blij dat de Freestyle libre vergoedt wordt voor mijn dochter. Het is treurig dat er groepen buiten de vergoeding vallen maar deze strijd wordt nog verder gevoerd door jullie.

  Zoals gezegd: wij zijn blij. Hartelijk dank!

  Ik heb echter een vraag. U schrijft dat vergoeding rond de zomer zal plaatsvinden. In het door het ZIN ingenomen standpunt wordt de vergoeding toegekend vanaf 27 november 2017. Betekent dit dat alle kosten vanaf die datum vergoed gaan worden??

  Graag uw uitleg.

 • Goed nieuws voor jullie dochter! We blijven ons natuurlijk volop inzetten voor de mensen die nog niet in aanmerking komen voor vergoeding. Een concreet antwoord op je vraag kunnen we nog niet geven. Inderdaad maakte het Zorginstituut bekend dat de Flash Glucose Monitoring (zoals de FreeStyle Libre) voor bepaalde patiëntengroepen met terugwerkende kracht vanaf 27 november 2017 wordt vergoed. Als je vanaf of na 27 november zelf de kosten hebt gedragen, wil je deze nu natuurlijk declareren bij je zorgverzekeraar. Er zijn echter nog wel onduidelijkheden over de stappen die je moet zetten en de voorwaarden waaraan je moet voldoen om je geld terug te krijgen. DVN is hierover momenteel in overleg met de zorgverzekeraars en komt hier zo snel mogelijk op terug. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan via Facebook of houd de website in de gaten!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.