Home Forums Behandelaren Beste ziekenhuis

Beste ziekenhuis

Mijn zoontje van 3 heeft nu 9 weken de Minimed 640g in gebruik maar wij komen maar niet af van het luchtprobleem in de slangen en het reservoir. We hebben al zoveel geprobeerd en het ziekenhuis weet het ook niet meer en geeft aan dat we waarschijnlijk terug moeten naar insuline spuiten met de pen. Dat is echter een hele slechte oplossing voor hem, omdat hij met een waarde van meer dan 20 de nacht in moet, omdat hij anders ‘s nachts in een hypo terecht komt. Dat komt omdat je met de pen niet minder dan een halve eenheid langwerkende insuline kan spuiten en dat is dus eigenlijk veel te veel voor hem.
Buiten het luchtprobleem hebben wij ook heel vaak bloed in het eerste stukje van de slang en dus in de naald. Dan moet hij weer een nieuwe naald, soms wel 3x op een dag!

Wie heeft hier ervaring mee?
Wie heeft misschien nog tips?
Weet iemand welk ander ziekenhuis we het beste kunnen benaderen. Hij wordt nu behandeld in het ziekenhuis in Roermond. We zijn al eens gaan kijken bij Diabeter in Veldhoven, maar daar kregen we een slecht gevoel bij…

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes,
Martine

  • svarup

  Hallo Martine, ik kan me je frustratie heel goed voorstellen. Nadat ik een jaar lang dagelijks geworsteld heb met steeds terugkerende luchtbellen in de minimed 640G pomp, ben ik uiteindelijk overgestapt op de halve eenheden insulinespuit. Ik kwam erachter dat als je de spuit op een hoeveelheid instelt, je dit met stapjes van 0.1 E terug kunt zetten, zoals ik het nu dagelijks doe omdat ik maar heel weinig insuline gebruik. Spuiten met 0.1 E met de halve eenheden insulinespuit kan dus wel! ( 0.1 E vooruit zetten kan niet, even wat hoger instellen en dan met 0.1 E terugzetten kan wel).
  Ik voel me nu veel beter, en hoop van harte dat dit eventueel een oplossing voor je zoontje kan zijn.
  Ik heb gewoonlijk geen bloed in de infuusslang, maar moet goed uitkijken waar ik prik omdat ik niet veel vet heb en er heel wat bloedvaten zijn….

  Sterkte Svarup

  • Beste Svarup,

   Bedankt voor de tip met de pen. Ik heb even gekeken maar de pen die wij hebben (novo nordisk) kun je echt maar met halve eenheden doseren. Welke pen gebruik jij?

   Grtjes Martine

  • Ben42

  De draad waarin svarup dit probleem aanroert staat hier:
  Luchtbellen in de slang.

  Helaas hebben de verschillende methoden voor svarup niet voldoende geholpen.
  Maar wellicht zit er nog wat nieuwe informatie in de draad.

  Succes,
  Ben

  • svarup

  Beste Martine

  Op mijn pen staat: NovoPen 3 Demi. Hij is volgens mij van Novo Nordisk. Hij is bedoeld als een halve eenheden pen, maar ik kan er écht met tienden mee spuiten. Als je terugdraait, draai je een héél miniem stukje terug en geeft hij ook een heel miniem klikje. Lukt het je?

  Groetje Svarup

  • Hoi Svarup,

   Wij hebben de Novopen Echo. Het kan met onze pen echt niet, als ik eerst vooruit draai en dan weer terug, dan springt hij weer een halve eenheid terug. Er is niets er tussenin, ook niet als ik het heel langzaam doe.
   Ik heb morgen een afspraak met mijn zoontje in het ziekenhuis, dan ga ik meteen vragen naar de pen die jij ook hebt.

   Super tip! Bedankt!

   Het klinkt allemaal heel leuk met die pomp, maar als het niet fatsoenlijk werkt dan ben je er zowat de hele dag (en nacht) zoet mee… ik ben blij als we terug kunnen naar ons ‘relatief’ simpele leven met de pen.

   Nogmaals bedankt !

   Groetjes Martine

  • svarup

  Hoi Martine, je hebt een nieuwere pen, die van mij is al jaren oud, ik hoop dat hij nog te krijgen is! Ik hoor graag van je hoe het jou en je kind vergaat… als je dat wilt.
  Groetjes Christine

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.