Home Forums Nieuw met diabetes Bestellen NovoRapid Flexpen

Bestellen NovoRapid Flexpen

Hoi allemaal!

Even een korte vraag wat betreft het aanschaffen van de NovoRapid Flexpen.

Ik ben een aantal weken geleden in het buitenland gediagnosticeerd met Type 1 Diabetes, wat natuurlijk geen leuk bericht is, maar het is niet anders. Vanuit het ziekenhuis daar heb ik een voorraad met insuline gekregen welke bestond uit 5x Lantus Flexpen (3 ml/pen) en 5x Novolog Flexpen (3 ml/pen). Nu begreep ik al dat Novolog in Nederland wordt verkocht als NovoRapid maar dat het voor de rest dezelfde werking heeft.

Ondanks dat ik voorlopig nog meer dan genoeg voorraad heb wil ik wel alvast weten waar ik deze pennen kan bestellen wanneer het zover is, maar ondanks vele zoekpogingen lijkt het wel alsof ik de pennen nergens kan bestellen. De enige webshop waar ik de pen tegen kom is op websites die te maken hebben met anabolen, en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, haha!

Het is wellicht een beetje een beginners vraag, maar is er iemand die mij kan vertellen waar ik deze flexpennen kan bestellen? Het liefst in een online winkel, maar als het alleen in de apotheek kan dan is dat ook prima!

Bedankt voor alle hulp!

Groeten,

Bastiaan

 • Halo Bastiaan,

  Als je in het buitenland woont dan denk ik niet dat je hier insuline kunt bestellen omdat dit een risico heeft i.v.m het vervoer als het via luchtvervoer moet gaan.

  Als insuline bevriest dan is het niet meer werkzaam. Als insuline niet koel wordt vervoerd dan is het nog maar een maand houdbaar.

  Dus als je in het buitenland zit probeer daar insuline te regelen. Als je weer in Nederland komt dan moet je langs je huisarts en daar wordt het dan verder geregeld.

 • Hoi Frankvo,

  Bedankt voor je reactie!

  Ik woon gewoon in Nederland maar ik heb een tijdje in het buitenland gezeten voor een stage. Vervolgens werd ik in de laatste twee weken van mijn verblijf gediagnosticeerd met Type 1. De voorraad insuline heb ik op mijn terug vlucht in mijn handbagage meegenomen en gekoeld met behulp van professionele ice packs die het lang genoeg koel konden houden.

  Vanmiddag ga ik even naar de huisarts omdat ik sowieso een verwijsbrief moet hebben voor de endocrinoloog dus dan zal ik het gelijk even vragen!

 • Als je naar je dokter gaat, zul je ongetwijfeld een recept meekrijgen voor insuline. Vervolgens kun je gewoon naar de apotheek om je insulinepennen. Online verkoop van medicijnen mag hier in Nederland alleen onder heel strenge voorwaarden. Je kunt jezelf ook aanmelden voor de kwartaalservice van Mediq Direct (en misschien hebben andere leveranciers ook wel zo’n service), dan komen ze al je materiaal en insuline 4x per jaar thuis brengen.
  Novolog heet hier inderdaad Novorapid.

 • En hoe is het gegaan bij de doctor?

  Gelijk een recept mee gekregen? Of moest je eerst door de molen?

 • Sorry voor de late reactie, vakantie kwam tussendoor, haha!

  Het is ondertussen gelukt om de NovoRapid te krijgen. Na een gesprek met de dvk heeft ze mij de nieuwe voorraad insuline voorgeschreven en heb ik voor de komende maanden meer dan genoeg.

  Dank voor alle reacties!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.