Home Forums Nieuw met diabetes Bewegen afvallen etc

Bewegen afvallen etc

Heb sinds nov diabetes..moet meer bewegen en afvallen, maar kreeg maandag tablet erbij, en als bijwerking staat er dat je kilo’s zwaarder kunt worden….erg motiverend dus. Maar is t een goed idee om een hondenbuggy te kopen en dan met hond op stap te gaan? Sportschool kost ook veel, en heb geen zin in sporten. Eigenlijk baal ik ervan. Ik ben 168 en weeg 79 kg..vind t best meevallen.. ik ben 54 en vrouw..maar is t een goed idee met een buggy? Dan is mijn hond ook gelijk uitgelaten…en kan ik wat verder lopen…

 • Ik heb een maltheser en die loopt gewoon mee, ik zou mn geld eerder in ern stappenteller/smartwatch investeren. Dan stel je jezelf een doel. Van wandelen zelf val je niet af, maar je bouwt conditie op en het is goed voor je bloeddruk en daarmee je aderen, goed voor je spieren en skelet.

  Je hebt misschien niet heel veel overgewicht, maar alles helpt mee om je diabetes te beheersen met zo weinig mogelijk middelen .

  Je zou je ook kunnen verdiepen in koolhydraatarm of – beperkt eten, daar is naadt bewegen veel winst te halen.

  Ik proef weerstand tegen het omgooien van je levensstijl of je behandeling, klopt dat?

  • Ik ben wat op mijn eten gaan letten, dwz niet meer snoepen en elke dag wandelen en ben daarmee 25 kg afgevallen. Verder geen sport. Dus wandelen kan zeker wel wat betekenen.

   Petra, ik wil jou het advies geven een beweegactiviteit te zoeken waar jij je prettig bij voelt en gemotiveerd voor bent. Of je een buggy moet kopen voor de hond dat kun alleen jij bepalen.

   • Heb xco gekocht en doe oefeningen uit de sportschool thuis

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.