Home Forums Behandelaren Bezoek oogarts

 • Mel83

Bezoek oogarts

Vrijdagmiddag een pittig slecht nieuws gesprek gehad bij de oogarts. Ze zijn toch begonnen met laseren. Niets doen is op dit moment geen optie en zal op de lange termijn tot blindheid leiden (3 tot 5 jr)
Ze noemen het een wonder dat ik nog zo goed kan zien want binnenin de ogen is het 1 rommeltje met veel vlekken, lekkende en gesprongen bloedvaten.
Door de laser behandelingen zal mijn zicht wel slechter gaan worden maar het is voor de lange termijn beter. Ik krijg per oog 4 laserbehandelingen dus nog 7 te gaan.
Heb nu 500 laser licht shots gehad, best pittig en echt wel even de tanden op elkaar. Oogarts zei ook eerlijk sommige mensen die deze behandeling krijgen komen zelfs niet meer opdagen bij de volgende afspraak, maar goed dat is voor mij geen optie.
De Avond zelf nog wel wat last gehad maar verder niet meer.

 • @mel83; en dat is balen, op zijn zachts gezegd.

  Zoals ik je verhaal lees is jet periferie gedeelte van je oog/netlvlies (centrum van het scherp zien) aangetast.
  De prognose is niet echt florissant. Het belangrijkste is het zo optimaal mogelijk proberen te houden van de verdraaide bloedjes. En dat is soms echt dweilen met de kranen wagenwijd open.

  Dat laseren geen pretje is klopt. En wat ik tijdens de behandeling deed was een mijn hoofdtelefoon opzetten en luisteren naar muziek op een CD.
  Heeft een stuk geholpen.

  Hoe werd je oog verdoofd? Ging dat met druppels of met een injectie? Mijn keuze viel op de druppels

  Dat je gezichtsveld kleiner is iets wat je helaas op de kop moet toenemen. Je hebt in feite geen keuze. Let wel op met autorijden.

  Heb je mijn andere tips al opgevolgd? Van de Foliumzuur en de Eyewise tabbletten van Lamberts?

  Ik wens je heel veel sterkte en suc6 toe met het vervolgtraject.

  • JohnPC

  Hoi Mel83,

  Diabetes type 2 kent vele gedaantes waarin het zich manifesteert.

  Daarbij zijn persoonlijke factoren en omstandigheden verschillend. Ik heb begin dit jaar een soort gelijk gesprek gehad, gevolgd door 6 laserbehandelingen, 3 x links en 3 x rechts. Gemiddeld 300-400 pixels per oog per behandeling.

  Des te meer is mijn oogarts nu verbaasd over het gezichtsvermogen links dat nu terug is op 100% en rechts dat nu terug is op 60%. Terwijl begin dit jaar de mededelingen zwaar negatief waren. Ook de hoeveelheid oogvocht neemt nog steeds gestaag af. Gemiddeld duurt het traject voor oogbehandeling bij diabetes 2 patiënten 3 jaar.

  Deze positieve ontwikkeling wordt toegeschreven aan de koolhydraatarme leefstijl (20-30 KH/dag), die medio februari in samenspraak met mijn zorgteam is ingezet. Wellicht biedt dit enige houvast voor jou. Sterkte voor nu en in de toekomst!

  • Mel83

  @racingbike Sorry voor de late reactie ben een tijdje hier niet meer geweest.
  Ik heb een paar weken geleden foliumzuur gekocht maar ik kan nergens meer terug vinden waarom dit nu juist ook alweer zo goed is voor je ogen. Zou je het misschien nog een keer willen uitleggen?
  Maandag moet ik voor de 4e laserbehandeling heen. Vind het nog steeds zeer onprettige behandelingen maar het is niet anders. De laatste behandeling zaten er een paar hele enene shots tussen. De arts zei zelf ook ik kan aan je oog zien dat het niet prettig is. Maar goed we gaan er gewoon voor, alles om een goed zicht te behouden.

 • Hoi mel 83 de folium zuur gebruik ik ook dit zou goed zijn voor de bloedvaten met name kleine vaten ik heb ook een laser behandeling gehad ik had er weinig last van een beetje hoofd pijn op de dag zelf en mijn zicht is er juist beter op geworden heeft wel een maand of 2 geduurd dat het beter was moet in maart weer voor controle dan gaan ze kijken of er nog meer laser sessies nodig zijn hoop van niet want fijn is het niet maar wat moet moet succes er mee

 • Hoi daar, wat een ellende, ik ben hier twintig jaar geleden doorheen gegaan. Zelfde prognose binnen twee tot drie jaar blind, 1200 shots per keer, zwanger van een tweeling, echt tof nieuws dus. Ik ben nu twintig jaar verder en zie nog, niet perfektos, maar genoeg om happy door het leven te kunnen. De zwangerschap in combinatie met suiker was de oorzaak. Hou vol met die shots, is ff afzien ik nam de injektie om het te verdoven, 1200 shots trok ik gewoon niet. Inmiddels krijg ik iedere maand een injektie met eylea in mijn oog, moet mijn hele leven lang anders wordt ik alsnog blind. Nou hou vol, je zal wel moeten, blind worden is geen optie. Maar op een gegeven moment stopt het en is de schade opgelost. Sterkte

 • Sterkte

 • @mel83; Om je ogen en met name de capillaires te beschermen kan je Foliumzuur nemen.
  Dit advies had ik van mijn specialist gekregen.
  Bij een “kruidenzaakje” had ik ook nog Eyewise van Lamberts gekocht. En van beide kan ik zeggen; het werkt!

  Vraag aan je specialist of hij je een verwijzing kan geven, dan kan je de kosten opvoeren als ziektekosten volgend jaar (een en ander is afhankelijk van de drempel en je inkomen.)

  De lastige opgave van dit alles is dat je ook moet proberen om je bloedjes zo stabiel mogelijk te houden. En dat kan soms zeer irritant lastig zijn.

  De dosis die je kan gebruiken eventueel overleggen met je oogarts. Mijn oogarts adviseerde om het rustig op te bouwen. Na proberen slik op een dag 8 tabletten. 4 bij het ontbijt en vier bij het avondeten.

  Het aparte is dat er verschillende soorten foliumzuurtabletten zijn. Op die van de Kruidvat doe ik het beste, dus die staan ook netjes in de kast.

  Succes en veel sterkte!

  En bij vragen… altijd stellen.

  • Mel83

  Een maand geleden afspraak gehad bij oogheelkunde n.a.v. de 8 laserbehandelingen die ik vanaf nov had gehad. Toen leek alles goed te zijn. Anderhalve week later kreeg ik 2 vlekken en een waas voor mijn linker oog. Conclusie : weer 2 nieuwe bloedingen in het oog en weer 4x laseren. Vanmiddag begint het feest weer.

 • Oh sh*t, Mel. Wat ontzettend waardeloos, om het zachtjes te zeggen.

 • Hoe is het nu dan Mel?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.