Home Forums Bloedsuikerwaarden bij welke bloedsuiker waarden geen medicijnen.

bij welke bloedsuiker waarden geen medicijnen.

Sinds 5 weken wist ik dat mijn bloedsuiker waarden te hoog waren na een sportkeuring, suiker in de urine.
ben van nuchtere waarde in minder dan 3 weken van 9,7 naar 5,9 gegaan en van 11,2 voor de niet nuchtere waarde ook naar 5.9
ben vanochtend naar het Certe geweest voor bloed prikken voor HbA1c krijg binnen een week hier de uitslag van.
enige wat ik gedaan heb is suiker en koolhydraten laten staan en af en toe wat meer te bewegen. en een eetdagboek gaan bijhouden. Ik heb gelezen dat koolhydraten niet noodzakelijk zijn om te eten (eet zo min mogelijk Koolhydraten ,geen graan produkte, geen aardappels en geen suiker.
en bijkomstigheid is dat ik 5 kg in minder dan 2 weken ben afgevallen.
Ik hoop dat mijn waarden nog verder naar beneden gaan , want ik heb geen zin in de rest van mijn leven medicijnen te slikken , om terug te komen op mijn vraag, bij welke waarden geen medicijnen te gebruiken.
metingen die ik zelf heb gedaan is met de Accu-Chek

  • tony64

  ik zou overleggen met behandelaar / arts suikerwaarden kunnen heel veel schommelen

 • Het zijn mooie resultaten, maar even afstemmen met je huisarts lijkt me wel goed. Het gaat niet om geen koolhydraten, maar om het mijden van snelle koolhydraten. Mijn advies is om af te stemmen met een diëtist wat voor jou de goede verdeling is over vetten, eiwitten en koolhydraten. Je lichaam heeft ze alle drie nodig. 3 uur dieetadvies zit in het basisverzekering, gaat wel van eigen risico af.
  Voor snelle koolhydraten bijv.
  https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/koolhydraten#:~:text=Sommige%20koolhydraten%20worden%20sneller%20omgezet,en%20dat%20is%20niet%20goed.

  • BertR

  Dag Frits,
  Inderdaad is het goed om de huisarts of een diabetes verpleegkundige te raadplegen. Je krijgt toch al snel te maken met gebruik van metformine om beter in de gewenste band te blijven.
  Ik vind 5 kg afvallen geen bijkomstigheid maar een mooi resultaat.

  Met groet,
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.