Home Forums Medicijnen Bijwerking Jardiance

Bijwerking Jardiance

In 2018 ben ik gestart met Jardiance. Wat was ik blij met dit medicijn. Prachtige waardes en 7 kilo afgevallen. Vanwege etalagebenen volg ik sinds 2015 al intensieve looptraining. Iedere week 3 sessies op de lopende band met heel veel pijn.
In 2018 moest ik vanwege een zware griep tijdelijk met die training stoppen. Toen ik daarmee weer begon zakte ik, na een loopsessie, min of meer in elkaar. Mijn bloeddruk was plotseling van 140+ naar 80 gedaald. Ik dacht dat ik weer hartproblemen kreeg, want ik heb ook hartklachten. De cardioloog kon geen probleem ontdekken, maar wees mij op de Jardiance als schuldige.
Een van de effecten van de Jardiance is heel veel plassen, en dát was voor mij de boosdoener. Ik moest stoppen met de Jardiance. De 7 kilo zaten er snel weer aan en mijn waardes jojoën er weer op los.
In overleg tussen mijn internist en de cardioloog startte ik begin dit jaar met om de dag een tablet Jardiance en werd mijn bloeddrukverlager gehalveerd. Helaas bleek bij de looptraining het effect niet minder.
Een waarschuwing lijkt mij dus op zijn plaats. Gebruik je Jardiance, pas dan op met grote inspanningen, want voor je het weet daalt de bloeddruk behoorlijk, met alle gevolgen van dien.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.