Home Forums Psychische klachten Bizarre hypo’s

Bizarre hypo’s

Hallo, ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die misschien iets dergelijks mee hebben gemaakt.

Ik heb type 1 diabetes al 32 jaar, gekregen toen ik 15 was.
In de zomer van 2017 raakte ik in de overgang, kreeg een trage schildklier en raakte depressief. Op het werk ging het toen nog redelijk, ik had evengoed plezier in mijn werk, dus ik ging gewoon door.

Tot er een nieuwe manager kwam, ik ben ook nog eens autistisch, en hij vond het nodig om de boel continu te veranderen. Waar ik dus niet zo goed tegen kan/kon. Daardoor werd mijn depressie erger. Op een gegeven moment had ik hem aan de telefoon, raakte in een discussie, en hij heeft dingen gezegd die mij enorm gekwetst hebben.
De volgende dag kreeg ik gedachtes, dat het nooit meer goed zou komen, en mijn bloedsuikers waren aan het zakken, maar ik had het niet door, waardoor mijn gedachtes steeds erger werden en waardoor ik aan zelfmoord begon te denken. Super heftig, het scheelde weinig of ik had het gedaan. Het had niet 5 minuten langer moeten duren.

Op een gegeven moment had ik door dat het niet klopte, toen heb ik mijn bloedsuiker geprikt, en die was dus te laag. Toen viel het kwartje, en heb ik een koek gepakt, maar die gedachtes bleven tijdens het eten. En ik hoorde ook een stem die erop aandrong dat ik het zou doen, want het zou toch nooit goed komen.
Ik dacht dat ik gek werd, en uit wanhoop heb ik gebeden tot God, en gezegd dat ik het niet alleen kon zo. Waarop 1 van mijn katten op dat moment naar beneden gerend kwam en naast me kwam zitten. Toen kwam ik tot rust en richtte mijn aandacht op mijn kat en kwam ik weer bij. Heel bijzonder. Ik ben er dagenlang overstuur van geweest. Het was zo verschrikkelijk eng, ben nog nooit zo bang geweest.

Ik heb in de maanden ervoor meer vreemde hypo’s gehad, ik dacht op een gegeven moment, omdat mijn internet en telefoon was uitgevallen, dat de oorlog was uitgebroken. En ik dacht dat ze me zouden komen halen om me naar een concentratiekamp te sturen. Ik liep als een gek door m’n huis te denken van wat nu? Wat moet ik allemaal meenemen? Toen bedacht ik ineens dat ik maar beter even mijn bloedsuiker kon prikken, zodat ik niet in de problemen zou komen als ik op transport gezet zou worden. Toen zag ik dus ineens dat mijn bloedsuiker te laag was, en viel het kwartje. En ben ik gaan eten en kwam weer een beetje bij. Maar ik heb dus af en toe hele bizarre hypo’s.

Zijn er meer mensen die wel eens iets soortgelijks gehad hebben?

 • Tjee..wat een verhaal. En wat moet je bang zijn (geweest)
  Als jij al 32 jaar diabetes hebt, dan heb je ook vaker hypo’s gehad?
  Als ik je zo lees, zijn deze ervaringen nieuw.
  Je geeft aan dat je bloedsuikers te laag zijn, als je deze gedachten en gevoelens krijgt. Maar wat is te laag. Heb je dan ook daadwerkelijk een hypo of zit je (een stuk) lager dan normaal, maar nog binnen normaalwaarden?
  Alles heeft met hormonen te maken. De overgang, diabetes….en ergens gaat die balans fout. Lang leve de overgang.
  Weet je huisarts dit? Je kunt je ervaring ook beperken tot het aangeven dat je vreemde gedachten en gevoelens hebt als je bloedsuikers te laag zijn. Dan hoef je niet in detail te treden, maar aangeven dat het je verontrust.
  Misschien dat er verder onderzoek kan worden gedaan?

  • Hoi Chaim, ja, ben echt nog nooit zo bang geweest in mijn leven. Doodeng was het.
   Mijn bloedsuikers waren allemaal beneden de 4 toen dit gebeurde.
   Het is niet helemaal nieuw, ik heb toen ik een jaar of 25 was ook een bizarre hypo gehad, ik zat toen met mijn toenmalige vriend een horror te kijken met geesten, en toen dacht ik ineens dat de geesten uit de film in mijn kamer waren. Gelukkig greep mijn vriend in toen.

   Verder heb ik soms ook hypo’s waarin ik verdrietig word, of een woede aanval krijg, maar dat is niet helemaal vreemd heb ik gehoord, een hypo kan je gevoelens die je op dat moment heb versterken. Mijn autistische kantje zal hier ook niet positief aan meewerken vermoed ik.
   Mijn huisarts is hiervan op de hoogte, het gebeurde in het weekend, eerste wat ik gedaan heb op maandag was de huisarts bellen. Die heeft mij meteen doorgestuurd naar het ggz.

   Ik ben heel lang niet onder controle geweest door omstandigheden, maar ben ondertussen alweer bij specialisten, diabetesverpleegkundigen, en dietisten geweest. Die hadden hiervan nog nooit gehoord. Mijn zus heeft ook diabetes en woont in België, die had het tegen haar specialist verteld, die had er ook nooit van gehoord.
   Ik heb 3 broers en 3 zussen waarvan er 3 psychoses gehad hebben en nog steeds hebben. Dus ik vermoed dat ik daar ook neiging toe heb, en dat dit naar voren komt als ik niet lekker in mijn vel zit en als dan mijn bloedsuiker daalt. Dit heb ik ook aangegeven bij de specialisten, die vermoeden dat ook.
   Ik ben nu druk in behandeling bij het ggz en we zoeken naar geschikte medicijnen daarvoor. Maar dat is ook een zoektocht, want tot dusver reageer ik niet overal even goed op.
   Ik verwacht dat het uiteindelijk wel goed gaat komen. Maar het blijft bizar.
   Dank je voor je reactie.

 • Wow, dat is heftig!
  Ik heb zelf niet zulke heftige hypo’s gehad. Wel heb ik pas voor de eerste keer tijdens/door een hypo een paniekaanval gehad. Ik had ze wel eens eerder gehad, maar toen met goede waardes. Deze keer was voor mij al schrikken. Het is bij langena niet hetzelfde als jouw hypo’s, maar je bent niet de enige bij wie hypo’s enigzins aparte dingen veroorzaken.
  Is het misschien een idee om dit te bespreken met je diabetesteam? Bij mij zit er een psycholoog bij, anders kun je misschien een verwijzing krijgen.
  Sterkte!

  • Hallo Celtjuh….Original Dutchman having lived in USA for 48 years…I can still read Nederlands, however writing a bit of challenge..so respond in Nederlands please.
   I did get on this website to find individuals that have experienced bizarre behavior from hypos and at the same time hypo unawareness. I incurred a situation where my behavior was absolutely bizarre..not aware, because of the hypoglycemia situation. At the same time I am sure I was going through the following: amygdala hijack..please open URL below
   https://www.healthline.com/health/stress/amygdala-hijack
   I have come to the conclusion that I had both conditions at the same time, and as such unable to control myself…woede en geweld.
   See what you think..it may explain some of your experiences.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.