Home Forums Medicijnen Bloeddrukhee

 • puck

Bloeddrukhee

Heeft er iemand ervaring met supplementen bij hoge bloeddruk? Ik ervaar veel bijwerkingen van de reguliere medicijnen, al veel soorten geprobeerd.

  • daven

  https://www.topvitamins.nl/blood-pressure-support-30-capsules-dr-mercola/

  https://www.smeetsengraas.nl/vitafarma/pycnogenol-200/

  en je heb nog zoveel meer google maar eens !

  Je hebt nog andere goedkopere merken ,Maar ik heb gemerkt dat hoge bloedruk moeilijk onder controle te krijgen is met supplementen (zeker als je een stresstype bent )
  Wat ik eerder zou proberen is zoutarm eten en als je te dik bent afvallen en voldoende bewegen .

  wat voor een medicatie heb je ,ik heb een ace remmer en bettablokker (perindopril en metoprolol 50 mg tartrate ) tja je hebt er wel wat bijwerkingen van mn slaap ik slecht en moe Ik heb de ace remmer al verdeeld naar 2xdgs 2 mg (soms 1 ) ik denk dat ik morgen de andere ook door de helft doe (moet morgen toch naar de huisarts vraag ik 2×25 mg ipv 1x 50mg ) Ik neem zo ook niet elke dag ,maar meer op hoe ik me voel ! ja mensen hoge rr voel je niet maar als ik meer stress heb ,heb ik ook meer druk op mijn borst en dan helpt zo betablokker tartrate (meteen werkend wel )en je kunt het wel meten 😉

  Dus je medicatie wat verdelen ,dan in 1 keer allles helpt bij mij ook al om de bijwerkingen leefbaar te maken 😉

  Je kunt ook om een ander middel vragen ,mijn zus had er ook veel last van .Kreeg toen lorsatan en hier had ze minder last van ! Er is zoveel medicatie voor hoge bloedruk en de ene valt nu eenmaal beter als de andere .🤗

  succes ,hoe gaat het nu ermee ?

  • daven

  Intermittent fasting kan ook helpen tegen hoge bloedruk ,weet niet of jij t 1 of 2 bent anders in overleg met je arts !

  minimaal 12 uur of meer zonder eten kan helpen je bloedruk te dalen !

  Ik ben vanaf zondag ook weer op mijn koolhydraten en zouten gaan letten en doe weer intermitting fasting 😉 Dus ik verwacht dat ik na een tijdje mijn bloedruk medicatie ook wel wat kan afbouwen !(betablokker sla ik nu al af en toe over ,maar als ik werk neem ik hem wel ,laatste tijd een onrustige groep patienten die allemaal gekke dingen uithalen in de nacht🤪 en veel agressie 😜) tja dan help zo metoprolol tartrate wel !😉

  • daven

  en als we het toch over thee hebben https://www.optimalegezondheid.com/halve-kop-groene-thee-verlaagt-je-bloeddruk/#:~:text=Halve%20Kop%20Groene%20Thee%20Per%20Dag%20Verlaagt%20Je,bloeddruk%20met%20bijna%2050%25%20verlagen%20%28%201%20%29.

  het is zelfs ook goed voor diabetes t2 (kom ik net ook achter lol)

  verwacht geen super resultaten ,maar alle kleine beetjes helpen en slecht is het niet !😉

  • puck

  Ik gebruik amlodipine 10mg.Heb al heel veel verschillende bloeddruk medicijnen geprobeerd.Maar overal veel bijwerkingen van.

  • daven

  ja de meeste bloedrukmiddelen hebben nu eenmaal bijwerkingen 😏

  Ik heb de mijne nu ook zelf verlaagd naar 1x 2 mg perindopril(sta op vooor 2x 2 mg ) en 1x 12,5 mg metoprolol tartrate soms 2 ik sta op voor 4 per dag (hadden geen van 25 mg ) Niet erg des meer kan ik zelf sleutelen 😉😂😂😂😂 Bloedruk is nu ik intermittent fast en op mijn suikers let al een stuk lager ,die metropolol neem ik eerder voor te snelle pols want de bloedruk is met 1 perindopril ook al netjess ! en soms neem ik alleen de perindopril als mijn pols onder de 90 blijft !

  Kun je niet eens 2 x 5 mg proberen van de amlodipine ,soms als je het verdeeld heb je ook minder last van bijwerkingen dan allles in een keer ! Ja mijn huisarts weet dat ik dat doe en dat moet ook kunnen het is tenslotte mijn lichaam en waarom zou ik teveel nemen als niet nodig is ? Heb jij ook last van je hart omdat je amlodipine krijgt ?

   • puck

   Nee gelukkig niets aan mijn hart.Ik zal het eens proberen 2x 5mg.Ben al eens helemaal gestopt maar dan ging mijn rr toch weer te hoog worden.voornamelijk de bovendruk.

  • daven

  https://www.supersmart.com/nl/blog/cardiovasculair/de-weldaad-zwarte-knoflook-4-gunstige-effecten-dit-gerijpte-voedingsmiddel-s450

  kwam toevallig dit net tegen ,wist niet eens dat zwarte knoflook bestond ?😜😁😁😁

  • daven

  Welke bijwerkingen ervaar je dan als ik vragen mag ?
  En welke middelen heb je al allemaal geslikt dan ?

  Ja denk dat er maar weinigen zijn die totaal geen bijwerkingen ervaringen van bloedrukmedicatie ! (of geen last van hebben ,maar dat is wat anders 😉)

  en let op je zoutintake ,dat is ook heel belangrijk ,maar wel iets want ik had de laatste keer een te laag natrium ,pffffff het is ook nooit goed hihilol😜

  succes ermee ! Zennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn !!!!!🙌

   • puck

   Van alle soorten die er zijn gehad.Veel dezelfde bijwerkingen, overal spierpijn snachts hartkloppingen,enge dromen,hoesten,verstopte neus en oren,pijn op de borst(ws de aanhechtings spieren aan ribben) en ook pijn in 1 van mijn borsten.

  • daven

  pfffff vervelend ,ja soms is het gewoon kiezen tussen 2 kwade (of veel proberen )
  Weet niet hoe hoog je bloedruk is ?

  die metoprolol wat ik slik die tartrate 12,5 mg werkt vrij snel ,maar is ook weer sneller uitgewerkt ! meestal geven ze die alleen aan hartpatienten (die ze dan normaal ook 2xdgs moeten nemen ) Maar omdat mijn bloedruk door die ace remmmer al goed is en ik alleen vaker een snelle pols heb (kan bijwerking zijn van ace remmmer ,maar dit heb ik altijd al gehad ),neem ik die metoprolol meestal in mijn nachtdienst ,dus vrij laat in )

  Het enige wat ik momenteel ervaar is koude handen en moeilijk inslapen .(maar dit hoef niet perse van de medicatie te komen ,zit nu ook vaker in ketose waardoor je het koud kunt hebben en stook niet 😇😜 en ik moet overdag slapen en in een apartementencomplex is vaak kabaal ) Mischien dit eens overleggen met je huisarts (omdat het minder lang in je lichaam blijft zoals die retard tabletten heb je mischien ook minder bijwerkingen ?) En tegen de pijn op je borst werkt het bij mij inieder geval uitstekend !

  Heb je zonder die medicatie ook last van klachten ,moest gelijk hier aan denken https://www.bewegenzonderpijn.com/syndroom-van-tietze/

  Wil je trouwens niets aanpraten ,maar ik probeer oplossingen te bedenken 🤗

   • puck

   RR met medicatie onder140/85.zonder RR170/90.met metopronol hartslag te laag was niet vooruit te branden.zonder medicijnen ook wel eens last van pijn in de aanhechtings spieren idd.Bedankt voor de tips.

  • daven

  ja metoprolol werkt wel prima tegen een snelle pols ,missschien was je dosis wel te hoog, meen dat het minste 12,5 mg is zowel in retard vorm al tartraat vorm .

  whahahaha ik ben iemand ik sleutel zelf veel ,maar zo kom je wel ergens achter he (als ik alles zou slikken volgens de dokter had ik ook een bloedruk van 80 /60 en een pols van 54 ,raar dat ik duizelig was he 😏🤪🤪

  Persoonlijk vind ik ook dat je bloedrukmedicatie regelmatig moet checken ,het is namelijk van meer dingen afhankelijk !! Ik heb eens een nacht gehad dat iemand de hele nacht bleef bellen ,nu ik kan je verzekeren tegen de ochtend ben je gaar en dan heb ik echt wel een extra bloeddrukpil nodig !😜 nu ik op mijn koolhydraten let en maar 1 a 2x per dag eet heb ik ook minder bloeddrukmedicatie nodig ! Heb trouwens net vandaag dr mecola zwarte knoflook pillen besteld ,was wel prijzig (maar had een meevaller van het gas lol) en ik probeer graag dingen uit ,zeker voor mijn gezondheid ! Maar nogmaals bloedruk krijg je niet alleen met supplementen onder controle ,die ervaring heb ik wel !

  rr net gemeten 117/77 en pols 77 met 1 perindopril 2 mg ,maarja ik ben nu vrij (dus rustiger ) maar mis mijn (te ) gekke patienten wel !😜🤪😂😂😂

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.