Home Forums Bloedsuikerwaarden bloedsuiker

bloedsuiker

Ik heb laatste tijd erg hoge bloedsuikers, boven de 15. Ik liep veel en dronk veel water, hielp niet. Heb ik corona? Ik heb geen koorts.

 • Ga naar een doktor.

 • Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel huisartsenpraktijken zijn dicht. En als je klachten niet corona-gerelateerd zijn, dan heeft men weinig interesse en wordt je van dagwaarneming naar huisartsenpost naar dagwaarneming gestuurd. Om vervolgens te horen te krijgen dat je maar tot morgen moet wachten en je eigen huisarts proberen. Dit heb ik nu al van meerdere kanten gehoord.

  Gekke is, na maanden prachtig ingesteld te zijn geweest, zijn mijn bloedsuikers opeens ook veel te hoog. Ik heb waarden van 19 mmol/l bereikt, vorige week.
  Dat is een maand geleden begonnen.
  Geen klachten zoals koorts, hoesten, niezen etc. Wel een allergische reactie ergens op. Geen idee wat.
  Wel darmklachten, maar daar ben ik mee bekend.
  Vandaag voor het eerst weer een keertje aan de lage kant.

  Waarom? Niets veranderd in dieet of beduidend minder beweging. Ik heb geen idee.
  Het enige is tabletjes tegen hooikoorts: Ceterizine. Maar er is niet bekend dat die van invloed zijn op je bloedsuikers. Ik ben er nu weer mee gestopt om te kijken of dat verschil maakt.

  Zijn er hier meer mensen die opeens veel hoger zitten dan normaal, zonder corona-achtige klachten of merkbare verandering in eet- of beweegpatroon?

  • Ik blijf idd ook maar pompen en krijg m’n waardes niet onder controle :(
   Ik beweeg wel iets minder ivm thuiswerken, maar geen hoesten of andere corona klachten.
   Ik gebruik iig 1,5x zoveel insuline als normaal en word niet vrolijk van mijn bloedsuikers…

 • Stress is ook een bloedsuikerverhogende factor. Als ik naar de tandarts ga, kijk ik maar niet op de FSL. En vooral niet bijspuiten, want daarna zakt hij als een baksteen.

  • Die fout heb ik dus wel gemaakt.
   Niet de NovoRapid, want ik heb al lang ontdekt dat dat helemaal geen effect heeft bij mij.
   Ik heb 120 eenheden NR per dag gespoten en kwam bijna geen dag onder de 10 mmol/l. Nu spuit ik 20 eenheden op een dag en meestal ben ik daar heel stabiel op. Behalve de laatste tijd dus.

   Ik moet het reguleren met de langwerkende Tresiba en na 5 dagen zakt het nu inderdaad als een baksteen. Ik heb er de eerste hypo al weer opzitten. Darmklachten zijn weer even stabiel.

   Stress is zeker van invloed en iedereen is nu toch wat meer gestrest, denk ik?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.