Home Forums Bloedsuikerwaarden Bloedsuiker en anticonceptie

Bloedsuiker en anticonceptie

Goedendag ik ben nieuw en heb type 1. Even een vraag: ik ben gestopt met de anticonceptiepil, niet om kinderen te krijgen. Nu zijn mijn bloedsuikers best netjes elke keer. Kan dit door het stoppen met de pil komen? Mijn hba1c is 44 was op 14-03-2018….ik had bv eerst 16.12.18 eh novorapid en 42 eh lantus en nu 8.4.8 eh novorapid en 40 Lantus. Ik volg geen dieet, sport niet, beweeg normaal….maak me ook wel een beetje zorgen of er wat is met me…. de dvk zegt ook we gaan rustig afbouwen en ze zegt je ken ook ineens niet niet meer spuiten maar me lichaam heb toch insuline nodig of zie ik dat verkeerd? HbA1c was op 22-12-2017 47…. een heel verhaal hopelijk kan iemand me wat zeggen en geruststellen….

 • Hoi Nancy1974

  Je kunt hier een discussie over dit onderwerp teruglezen: http://www.diabetestrefpunt.nl/bericht/anticonceptie-pil/. Misschien vind je daar al antwoorden op jouw vragen, succes!

  Groetjes Moderator ^JD

  • Ben42

  Een HbA1c van 40 en/of 44 zijn beiden heel netjes.

  Dat je met je insuline hoeveelheid naar beneden kunt is een mooi. Maar als type 1 blijf je insuline nodig hebben en (uitgezonderd de honeymoonfase) maakt je lichaam geen of nagenoeg geen insuline meer aan. Dus minder insuline is een mooi resultaat, maar je zult insuline nodig blijven hebben.

  Beweging, zwaarte van je lichaam hebben een invloed op je behoefte van insuline. En dit is voor een gedeelte ook voorspelbaar.

  Hormonen (en ook stress) hebben ook invloed op je bloedsuikers en je insuline behoeft, echter dit is over het algemeen veel minder voorspelbaar. Zowel de grote als de richting van de invloed is vaak niet duidelijk. Het stoppen van de pil kan dus heel goed gevolgen hebben gehad, alleen is het veel lastiger om de gevolgen vooraf te voorspellen of zelf achteraf er aan toe te wijzen.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.