Home Forums Bloedsuikerwaarden Bloedsuiker onzeker door

 • Auk

Bloedsuiker onzeker door

Ik ben doorverwezen naar de internist, hier kan ik 21 april terecht , eerst is gedacht dat ik hypoglycemie had 4 jaar terug omdat ik tijdens een meting op 2.3 zat . Al die jaren dacht ik dat ik alleen omlaag ging . Een aantal week terug heeft mijn broer mij bij de drogist weggeplukt na een erge hypo. Mijn partner was er zat van en zei nu ga je er maar mee heen want je voelt je nooit lekker na het eten . Eerst wou ik weten waar ik het over had voor ik de huisarts zou bellen. Dus aan het prikken en daar blijkt dat ik meer omhoog schiet dan omlaag. Na het eten zit ik gerust op 11.5 na een uur en dan zak ik gestaag weer naar een normale waarde , dit gebeurt iedere dag , nuchter zijn mijn waardes altijd normaal. Nu heb ik mijn twijfels of dit wel of niet diabetes kan zijn. Wat ik wel weet nu is dat ik al een aantal jaar zo schommel.

Alvast dank voor jullie antwoorden

  • Auk

  Nog even ter aanvulling, ik heb geen overgewicht en dagelijks zeer actief met lichaamsbeweging

 • 21 april duurt nog wel even. Kan je via de huisarts niet al vast een hba1c laten prikken? Dan heeft de internist ook al meer informatie. Plus nog wat dagcurves prikken en als het je lukt ook ‘s-nachts.

   • Auk

   Ik prik nu al de hele dag voor en na de maaltijden op advies van de huisarts , snachts prikke. Doe ik eigenlijk al aangezien ik er kwart over 4 uit moet ivm werk . vanochtend schoot ik door naar 12 een uur na de maaltijd .. ik heb de huisarts een mail ( e-consult) gestuurd vanochtend, zo ging het mij ook dat het nog wel even duurt voor het 21 april is. Even afwachten wat ze gaat zeggen . Heb gevraagd of het verantwoord is zo door te lopen tot 21 april

  • Ben42

  Een mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in waar de dalers en stijgers zitten is (zoals hier zoveel besproken) de FreeStyle Libre. Die 60 euro investering die je daarvoor nodig hebt vind ik zelf in dit soort gevallen de echt moeite waard.

  Natuurlijk zitten er ook nadelen aan.**) De kosten en het medicalisrings effect, maar als je zelf je BG meet is dat effect niet meer zo groot. En het geef in ieder geval inzicht wat er in de tussenliggende perioden gebeurd.
  De verkregen gegevens zou je als aanvulling kunnen gebruiken.
  (Diagnose en behandeling wordt natuurlijk gedaan door medisch geschoolde mensen.)

  Ben

  **)
  Is het vervelend om met zo’n sensor rond te lopen. Ja. Je moet dat ding aanbrengen, het kan kriebelen. Je kunt de sensor er af stoten of met kleding achter blijven hangen. En waarschijnlijk nog wel veel meer zaken. Maar dat weegt allemaal niet op tegen de voordelen.
  Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de arts er niet voor openstaat. Zelfdiagnose is voor een arts een lastig verhaal. Medicalisering, daar hebben artsen ook last van.

   • Auk

   Dankjewel voor je antwoord, ik ben vorige week op gliclazide gezet door de huisarts, waardes dalen en voel me al een stuk beter . Hba1c zat op 38 dus dat is verder ook netjes . Kan de Hba1c ook een vertekend beeld geven omdat je tussen het eten door verder wel netjes zit . ? Ik heb 21 april de afspraak bij de internist . Voor nu ben ik met de medicatie al een heel stuk beter en stijger ik niet meer Zo erg. Ik ga me verdiepen in de libre!!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.