Home Forums Bloedsuikerwaarden Bloedsuiker van 11 na maaltijd

 • Edwint

Bloedsuiker van 11 na maaltijd

Regelmatig probeer ik weer eens wat anders met het avondeten om te zien wat voor invloed het heeft op mijn suikerspiegel.
Omdat de diabetes type 2 bij mij voor oogproblemen heeft gezorgd ben ik erg bang dat een te hoog suiker toch weer slechte invloed heeft. Het vocht achter het netvlies is al extreem afgenomen door middel van injecties in de ogen maar ben er nog niet vanaf.

Gister vlak na de warme maaltijd eens een meting gedaan om te zien hoe hoog de bloedsuiker is net na de maaltijd. Deze kwam op 11,3 uit. Twee uren na de maaltijd kwam de meting op 11,6. Echter einde van de avond, zo ongeveer 4 uren na maaltijd, had ik een meting van 6,3 wat een goede waarde is.

Nou vraag ik me af zit ik met deze metingen in de gevaren zone of is het normaal dat het meer dan 2 uren kost om de suiker te laten zakken? Belangrijkste voor mij is voorkomen dat de ogen verder achteruit gaan, verder heb ik eigenlijk zo goed als geen “last” van de diabetes.

Ik slik net voor de maaltijd tolbutamide omdat metformine aanhoudende diarree veroorzaakte.

  • devos

  u zou kunnen proberen om bijna geen koolhydraten te eten.veel groente vis/vlees.en dan te meten.wel wat minder insuline spuiten!

   • devos

   u zou de tolbutamide een half uur voor de maaltijd kunnen innemen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.