Home Forums Corona Bloedsuikers en Corona?

Bloedsuikers en Corona?

Hallo,
vrouw 60 , hersenbloeding 2013 (zonder aanwijzing oorzaak ) nu hersenletsel en afgekeurd voor werk.

Ik ben al jarenlang een hele stabiele diabetes 2 met een goede bloeduitslag al jaren heel stabiel met 1 mg Glimepiride Sandos. Controles al jaren prima.

Ik heb 9 maart Corona gehad en ben ruim drie weken echt behoorlijk ziek geweest. Niet opgenomen gelukkig, maar wel erg benauwd.

Sinds afgelopen week zijn mijn bloedsuikers erg hoog ? Normaal rond de 6 en als ik ” fruit snoep” 7,8 max. en na wat extra water drinken zakt hij weer keurig.

Ik kreeg 10 dagen terug een ander merk Glimepiride accord 1 mg en ik voelde al snel dat mijn suikerwaardes omhoog gingen, klopte inderdaad naar de 14.

Gisteren huisarts opgebeld en gemeld en ik moest dan eerst toch maar mijn andere merk eerst even proberen, en ja binnen 1,5 uur was mijn suikerwaarde gehalveerd. weer naar de 7 vanaf de 13

Vraag: iemand bekend met Corona en suikerwaardes of dat gevolg met elkaar kan hebben?
Ik hou het zeker in de gaten, maar ik kreeg de vraag van een medisch persoon?
Heb je een ontsteking of iets dergelijks onder de leden? Nee wel Corona gehad.

 • oeps het is weken ipv week.

 • Ik kan je helaas niet helpen met je uiteindelijke vraag. Tevens heb ik DB1. Als je naar een ander merk ben gegaan zal het verstandig zijn om terug te gaan naar het oude vertrouwde merk. Als de apotheek hier niet in mee wil werken kan je altijd de huisarts/internist vragen om het oude merk voor te schrijven. Een apotheek mag niet zonder instemming van de huisarts/internist een ander merk op dwingen!

   • AeneA

   Een apotheek mag niet zonder instemming van de huisarts/internist een ander merk op dwingen!

   Niet de arts of apotheker bepaalt het (merk) van het medicijn, maar de zorgverzekering !
   Reden voor een ander merk kan zijn, dat dit sinds januari is voorgeschreven door de zorgverzekering, of het andere merk is niet voorradig, er zijn vele manieren te bedenken waarom je een ander merk hebt gekregen.
   Als echter blijkt dat de patiënt tegen een bepaald middel niet kan, dan dien je dit bij je behandelend arts aan te geven, en dan dient er op het recept vermeld te worden: “medische noodzaak”. In de regel gaat dit niet zomaar, omdat de zorgverzekeraar de regels bepalen, je moet echt eerst diverse merken hebben geprobeerd alvorens zorgverzekeraar en daarom ook de de arts met deze regel mee gaat.

   Succes

   • Ik heb zelf iets andere berichtgeving van de DVK gekregen. Maar ik ga dit nog eens navragen om de lijnen iets strakker te trekken. Thanx for the insights!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.