Home Forums Bloedsuikerwaarden Bloedsuikerwaarden niet onder controle

Bloedsuikerwaarden niet onder controle

Ik ben erg moeilijk in te stellen… mijn bloedsuikers fluctueren enorm van hoog naar laag… heb lang het metabool syndroom gehad waardoor ik van 2004 tot 2010 350 EH per dag insuline spoot, daarna afgevallen en bepaalde medicatie getopt, waardoor steeds minder insuline spuiten. In 2013 stak weer metabool syndroom de kop op, internist wilde weer meer insuline spuiten maar ik niet, dus insuline gestopt en andere medicatie tabletten erbij. Waarden schommelden enorm: moeilijk instelbaar, twee maanden geleden bloed geprikt een HBA1C van 51 en nu twee maanden later een Hba1c van 40, en sinds vandaag plotselinge lage waarden, ik voel het niet aankomen, ik voel mij in een keer heel beroerd, misselijk, wazig zien, trillen, raar in mijn hoofd of zal ik elk moment flauw vallen, bloedsuiker geprikt blijk ik een waarde van 3 te hebben, is dit normaal dat het in een keer zo kan zakken terwijl ik het niet aan voel komen, is hier iemand bekend mee?
ik heb direct ranja genomen en een broodje, maar duurde lang voordat ik weer bijtrok daarna de hele dag moe, misselijk en naar geweest
Normaliter voelde ik het aankomen en begon ik bij 5 of 4.5 al te trillen en zweten maar nu overvalt het mij…

  • Anke

  Hoi Mirjam, vervelend he, zo’n hypo die uit het niets komt! Tja, en ook hier zul je weer aan moeten wennen. Je HbA1c is sterk verbeterd, dus je zit nu door de dag heen lager dan toen je HbA1c hoger was. Een daling van 2 punten heeft dan gelijk een hypo tot gevolg, terwijl je voorheen misschien van 9 naar 7 ging, en er dus niets aan de hand was.

  Je schrijft dat je gestopt was met insuline en andere medicijnen kreeg. Die doen hun werk dus goed. Of heb je misschien je leefgewoonten veranderd? (minder eten of meer bewegen, of misschien vakantie en niets doen terwijl je bij je werk de hele tijd loopt of….) Als je geen reden kunt verzinnen voor de hypo en het komt vaker voor, dan zou ik zeker contact met je behandelaar opnemen, misschien moet je medicatie worden aangepast.
  Succes

 • Hoi Hoi lastig idd. Ik gebruik de Sensor van FreeStyle Libre, omdat ik ook zo schommel.
  Kun je heel makkelijk je waarden bij houden te hoog, bij drinken en je kunt zorgen dat je niet te
  laag komt door weer wat te eten.
  Ik heb ook als vraag ga soms heel snel van 5 naar 11,5 en andersom. Heeft iemand hier ervaring mee en hoe kan dat ?
  Heeft dit met niet goed ingesteld op medicatie te maken ?

  Gr. Karin

  .

  • lisa60

  Hoi
  Hier heb ik ook last van.
  ik had bv 12,8 en nog geen half uur later zat ik op 4,7
  gelijk een toetje en 2 dextro s, en een kwartier later een hypo, 3,1.
  echt zo onzeker word ik ervan.
  mijn nuchtere waarde ligt tussen 8 en 9 volgens mijn dvk is dit normaal, maar ik vind het vrij hoog.
  ik heb insulinepomp.

  • lisa60

  Ik wil ook graag ën FSL maar moet helaas alles zelf gaan betalen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.