Home Forums Bloedsuikerwaarden bloedtest gedaan bij huisarts, advies niks aan de hand?

bloedtest gedaan bij huisarts, advies niks aan de hand?

Hoi Allen,
Heb recentelijk een bloedtest laten doen bij de huisarts n.a.v. een aantal klachten, o.a. vermoeidheid en rusteloosheid. Daarnaast voel ik mij redelijk uitgedroogd, moet ik veel water drinken en moet meerdere keren per avond plassen wat mijn slaap onderbreekt. Helemaal in periodes wanneer mijn stress heel hoog is.

Uit de test kwam de volgende waarde (nuchter, 12 uur lang niks gegeten, alleen water gedronken):
glucose nuchter, veneus; 6.6 mmol/l

Ik schrok best van deze waarde omdat dit behoorlijk dicht bij de grens van Diabetes aan liggen, wat ik zelf naar mijn weten niet heb. Ik vroeg om een verwijzing naar een endocrinoloog om dit verder te onderzoeken maar de huisarts zegt dat er voor nu niets aan de hand is dat en deze lichte verhoging eerst moet aanpakken door voeding? Ik eet namelijk al voornamelijk onbewerkte voeding.

Toen ik mijn additionele klachten van uitdroging en plassen weerde noemde en weer vroeg om een verwijzing zei ze dat ik teveel op de zaken vooruit loop en dat er voor nu niks aan de hand is. Advies is over meer dan 4 maanden weer te prikken.

Ik vind het maar vreemd dat ik door dergelijke waardes en symptomen geen verwijzing krijg. Hoe schatten jullie dit in?

 • Persoonlijk vindt ik dit geen slecht advies van je huisarts . je schrijft ik eet al onbewerkt voedsel ,maar dit zegt niets over je koolhydraten intake . Lees eens etiketten en je zal schrikken waar allemaal verborgen suikers in zitten !
  Hou dit in de gaten en prik over 4 maanden nog eens en afhankelijk van je waardes kun je opnieuw beleid afspreken .

  Voor je geruststelling kun je hba1c laten meeprikken (gemiddelde bloedsuiker van 3 maanden ) Je kunt nog wel meer prikken voor je suikers ( homa ir of c peptide ) ,maar vind dit nog wat voorbarig in jou geval .😏
  wat betreft je uitdroging kun je de volgende keer je elektrolyten laten meeprikken en je nierfunctie ( creatine ,efgr)
  je waarde van 6,6 nuchter is wat te hoog en valt onder prediabetes ,maar van 1 waarde blijft het koffiedik kijken ! Denk als jij op je koolhydraten intake let ,je het makkelijk onder controle kunt houden en geen verder onderzoek nog nodig is !😇

  Succes ermee en nog 1 tip stress kan je bloedsuiker verhogen .😜 Dus probeer hier ook aan te werken (weet dit is moeilijk ) Maar alleen dat al kan voor die 6,6 zorgen !

  Je schrijft ook je leeftijd niet erbij ,vaker in de nacht plassen kan bij een man ook aan de prostaat liggen .(en er zullen vast nog wel meer oorzaken zijn )

 • Als je perse je bloedsuiker in de gaten wilt houden kan je online een bloedsuiker meter kopen, samen met de stripjes. Voor een paar tientjes kan de hele dag in je vinger prikken ;-)

  HbA1c is wel verstandig idd.

  ’s nachts plassen kan ook door cafeïne en/of alcohol komen (en idd nog tien dingen).

 • Er is de gratis eetmeter app, dan zie je gelijk hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. Op de DFN site staat ook een goede uitleg over langzame en snelle koolhydraten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.