Home Forums Lichamelijke complicaties Brandende voetzolen

Brandende voetzolen

Beste mensen,
Al geruime tijd heb ik in toenemende mate last van brandende voetzolen. Het is mijn beleving want aan de buitenkant zijn niet warmer dan normaal.
Herkennen jullie dit?
En zo ja, zou het met mijn diabetes te maken hebben?
Wat doen jullie eraan?

  • marit

  Hallo Ankele, brandende voetzolen zou op neuropathie kunnen wijzen. Dat is een heel vervelende complicatie dus ik zou het wel na laten kijken. Dan kun je misschien aktie ondernemen om proberen het te vertragen. Ik zou naar de huisarts gaan en een verwijzing naar de neuroloog vragen. Alleen een neuroloog kan dit vaststellen. Laat je niet wegsturen door de huisarts sta erop dat je het wilt laten nakijken. Sukses, er is hier een heel item over neuropathie maar ik zou het eerst laten nakijken of het het wel is.

  • Hoi Marit,
   Sinds ca. 2 jaar val ik bij de huisarts onder de ketenzorg. Nu ga ik niet meer naar de diabetesverpleegkundige maar naar een sinds kort opgeleide praktijkondersteuner bij de huisarts. Doe ik dit niet dan krijg ik niet alkes vergoed en moet ik de laboratoriumkosten zelf betalen. Het zit me niet lekker en ik ga het uitzoeken. Jij denkt misschien waarom vertel je me dit. Ik leg het uit.
   Afgelopen week had ik bij haar mijn 3-maandelijkse bezoekje en vertelde over mijn brandende voetzolen. De vorige keer was ik vergeten dit te melden. Zij had er nog nooit van gehoord !!! en zou met de huisarts overleggen. Ze belt me de volgende dag dat ik elke avond mijn voeten in moet smeren met een goede creme van bijv. Gehwohl. Ik heb haar gezegd dat ik dit al geruime tijd doe en ook met speciale creme van de diabetes vereniging. Nou, zei ze, dan moest ik daar maar mee doorgaan. Dat was het.
   Vandaar mijn gevoel dat ik daar niet de behandeling krijg die ik nodig heb. Ik zal dus een afspraak gaan maken met mijn huisarts en een doorverwijzing naar de neuroloog vragen.
   Ik zou graag willen weten wat anderen aan hun brandende voetzolen doen.

  • Ruud

  Anneke, mijn huisarts wilde me ook niet doorverwijzen na dat soort klachten. Drie jaar later deed hij dat wel omdat het steeds erger werd. In mijn geval bleek het dus wel neuropathie te zijn die ondertussen zijn werk gedaan had, met alle gevolgen van dien. Een neuroloog kan het vrij snel en eenvoudig vaststellen. Ik hoop voor je dat je het niet hebt en er een eenvoudige oplossing voorhanden is. En als je het wel hebt dan is er aan brandende voetzolen niets te doen.

 • Hallo Anneke

  Ik had ook last van brandende voetzolen,maar kreeg de tip om een stuk zunlicht {ik weet niet of ik het goed schrijf )

  In bed bij het voeteneind te leggen

  En zowaar ik heb er geen last meer van

  VrGr Jan

 • Nog even voor de duidelijkheid Anneke

  Ik leg aan het voeteneind van mijn bed een stuk,Sunligth zeep

  Dat is een ouderwets zeepmiddel

  Mijn moeder gebruikte het vroeger bij de was

  En het is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar

  succes er mee

  Vr gr Jan

  • marit

  Je hoort wel dat die zeep ook helpt tegen kramp, heb dat nooit geprobeert. Wil dan graag weten wat het doet maar dat kan niemand mij vertellen.

 • Beste Marit

  Net als het brandende voeten tegen gaat in bed,helpt dat ook tegen kramp

  Gewoon proberen Marit

  Je woont dicht bij mij in de buurt zag ik

  Wat leuk

  Hartelijke groet Jan

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.