Home Forums Hulpmiddelen Brandende vraag

Brandende vraag

Wordt diabetes type 2 een ondergeschoven kindje in de zorg?
Sinds januari 2017 volg ik keer diabetes om bij Voeding Leeft. Ik heb geleerd en ervaren dat leven op voornamelijk groenten, vetten (behalve transvetten), eieren en in mindere mate rood fruit, de koolhydraten minimaliseren tot max 60 gram per dag, uitstekende resultaten geeft voor wat betreft de bloedsuikers.
Ik ben sinds febr
In dit programma is het hard nodig de suikerspiegel te monitoren en de continue meting is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Helaas worden er helemaal geen testmiddelen meer verstrekt als de insuline afhankelijkheid passé is.
Hoe kan ik nu toch aan een continue testspullen komen, ik heb niet de middelen om dit zelf aan te schaffen, wat ik trouwens überhaupt een blamage vind van onze samenleving.

  • daven

  Welkom in Nederland ,ze bieden je fantastische programma’s aan ,maar als je geen insuline spuit kun je het testen zelf betalen.
  Dus als je het niet kan veroorloven houdt het gewoon op voor je ,kan er niets anders van maken ! (hoezeer ik het je ook zou gunnen )

 • Hoi,

  Ja, het is helaas zo krom. We doen zo ons best om de diabetes 2 onder controle te houden met zo min mogelijk medicijnen en als dank voor de inzet mogen we de testmiddelen zelf betalen. Toch liever dát dan insuline, maar het is stom. 😖

  Sterkte en veel succes,
  Groetjes, Lotje

 • Betekent dit dan niet dat er sprake is van invaliditeit en in sommige situaties overlijden, door schuld?
  De middelen om diabetes te managen zijn er wel degelijk, echter mensen met een besteedbaar inkomen tot modaal kunnen dat niet bekostigen. Dit betreft een aanzienlijk percentage van de diabetes populatie. Ik denk dat dit een zaak is voor de medische tuchtrecht.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.